7 holistiske nøgler til en sund organisme


Selvpleje er afgørende for et godt helbred, men ofte misforstået.

Hvad er egentlig selvpleje? Det er de handlinger, du gør for at passe på din krop, sind og ånd.

Selvpleje er personlig sundhedspleje.

Imidlertid har selvpleje nogle gange en negativ opfattelse, fordi folk betragter det som en luksus eller overfladisk. Men selvpleje handler ikke kun om makeover, manicure og massage. I sandhed er den vigtigste selvplejepraksis af alle, de daglige handlinger, som alle har brug for.

Er selvpleje egoistisk? Nej, det er essentielt, at vi tager os af os selv, så vi kan være et sundt medlem af samfundet. Som mor er det vigtigt, at jeg prioriterer grundlæggende selvpleje, så jeg kan være en bedre forælder for mine børn.

Der er visse ting, som vi absolut har brug for, for at trives. Nej, det er ikke kaffe eller internettet. Det er de grundlæggende elementer i menneskers sundhed, som folk har brug for. Det handler om at komme tilbage til det væsentlige.

Der er 7 nøgleelementer til holistisk egenomsorg, som alle mennesker har brug for.

Nogle af disse er så enkle, at folk overser, hvor vitale de er for menneskers sundhed og alle kroppens systemer - som lys. Naturligt sollys er afgørende for immunsystemets funktion, hormonbalancering, stressreduktion, regulering af søvncyklusser, knoglesundhed, hjertesundhed, fertilitet og meget mere.

Alligevel er den grundlæggende betydning for helbredet af ting, såsom sollys, ofte så devalueret i dag.

De 7 nøgler til rigelig sundhed er en naturlig daglig praksis for at støtte velvære i alle livscyklusser.

De er alle sundhedselementer, der er tilgængelige hver dag, samt har uendelige muligheder for at uddybe vores oplevelse eller have forskellige udtryksformer.

For eksempel er mad en vigtig nøgle, som vi har brug for hver dag for helbredet. Det er en simpel ting, men alligevel er det altid under forandring, og vi har kontinuerlige muligheder for at udforske, hvor vores mad kommer, forskellige slags fødevarer, måder at tilberede den på, såvel som folk at dele den med.

Disse vigtige wellness-trin understøttes af både gammel visdom og moderne videnskabelig forskning, og er nødvendige for optimal sundhed. De forbinder os med den naturlige verden, som vi iboende er afhængige af, og hjælper os med at tilpasse sig årstiderne, og ændringer i livet med modstandsdygtighed.

Dette er det holistiske selvplejesystem, som jeg personligt bruger til at understøtte mit helbred, styre mit stress, forbedre mit humør, afbalancere mine hormoner, øge energi og styrke mit immunforsvar.De 7 nøgler til holistisk sundhed

#1: LYS

Den første ting, du kan gøre hver dag for selvpleje, er at bringe mere lys ind i dit liv.

Det sundeste lys for vores helbred og velbefindende, er solens fuldspektrede lys.

Sollys understøtter vores helbred på et utal af måder fra at berige vores kroppe med D-vitamin, forbedre vores immunsystems funktion, hjælpe knoglesundhed og hjertesundhed, afbalancere vores hormoner og meget mere.

At få sollys i øjnene om dagen er afgørende for at regulere vores biorytmer, hormoner, søvn og humør.

Sollys modtaget gennem vores øjne udløser frigivelsen af ​​serotonin, et hormon der får os til at føle os glade, rolige og fokuserede.

Nedsat sollyseksponering er forbundet med lave serotoninniveauer, som kan føre til depression, angst, vægtøgning, PMS, træthed og søvnforstyrrelser.

Sollys er især vigtigt for kvinders sundhed, for optimal solskin hjælper med at understøtte fertilitet, reproduktiv sundhed og hormonel balance.

En af de enkleste og bedste ting, vi kan gøre for holistisk selvpleje, er at komme ud hver dag og få sollys på vores hud og i vores øjne.

Det er også vigtigt at bringe sollyset ind i vores huse ved at trække gardinerne fra hver morgen.

Sollys er også naturligt antibakterielt og antimikrobielt. Det forbedrer helingen og desinficerer. Der er mange undersøgelser, der viser, at sollys og UV-lys ødelægger bakterier og vira. Derfor er det så vigtigt at trække vores gardiner og persienner fra hver dag, for ved bare at bringe sollys ind i vores hjem dræber lyset usunde mikrober, selv uden at åbne vinduerne.

Sollys er afgørende, ikke kun for belysning og for planter skal vokse, men også for vi som mennesker kan trives!


#2: VAND

Vand er vigtigt for alt liv på jorden, og det er vigtigt for vores kroppe for at fungere optimalt.

En voksen krop består af 60% vand, og blodet består af 90% vand.

Optimal hydrering er afgørende for, at alle kroppens systemer fungerer korrekt.

Vand hjælper med at transportere næringsstoffer og ilt gennem kroppen for at øge stofskiftet, forbedre fordøjelsen, holde vores hud sund og støtte hjernens sundhed.

Vand er så vigtigt for hele vores helbred, at hvis vi bliver dehydreret, begynder vores fysiske præstationer og mentale funktion hurtigt at lide. Et tab af motivation, træthedssymptomer og problemer med at tænke, er almindelige bivirkninger af dehydrering. Selv mild dehydrering kan have store konsekvenser og medføre svækkelse.

Dette er blot et par af de mange grunde til, at drikkevand og det at holde sig godt hydreret, er helt grundlæggende for holistisk selvpleje. Jeg anbefaler stærkt at have en stor flaske eller glas med vand, som du drikker af hver dag, og medbringer, når du arbejder eller rejser.

Hvis du ikke kan lide at drikke almindeligt vand, så prøv at tilføje en presse citron eller limejuice til dit vand. Ud over at give smagen vil det også give ekstra C-vitamin og hjælpe med at understøtte sund fordøjelse, reducere betændelse og fremme glødende hud. Du kan også tilføje alle former for frisk frugt og urter til dit vand for ekstra smag og ernæring, såsom agurker, bær, melonterninger, mynte eller citronmelisse.

Badning i vand er også en vigtig aktivitet for hygiejne og sundhed.

Endnu mere end blot at være en rensningsaktivitet, har det at tage varme bade utrolige helbredende egenskaber, herunder fremmer det afslapning, foryngelse, smertelindring og fremskynder helingsprocessen i vores kroppe.

Nedsænkning af vores kroppe i vand reducerer tyngdekraftens indvirkning på kroppen med 85%, hvilket giver vores kroppe mulighed for at fokusere på hvile.

Dette er en af ​​grundene til, at bad og svømning er fremragende aktiviteter for gravide kvinder, hvis kroppe er under konstant ekstra pres og belastning fra at bære den voksende baby i deres maver.  Mange kvinder vælger også vandfødsler, da det at være nedsænket i varmt vand giver dyb smertelindring.

 Varme bade eller varmepuder er også et af de bedste naturlige midler mod menstruationssmerter.

Du kan bruge de smertelindrende egenskaber ved varmt vand til alle slags muskelsmerter og ledsmerter.

Desuden er badning fremragende til at rense og fugte vores hud og hår.

Ud over drikkevand og badning i vand, har det bare dét at være i nærheden af ​​vand store fordele for sundheden for vores kroppe og sind. Forskning viser, at det at være tæt på vandområder, herunder havet, søer, floder, damme og endda bassiner, har en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, der fremmer trivsel.

At være i nærheden af ​​vand udenfor reducerer angst, sænker stress, øger lykke og sænker blodtrykket.

Vand kan give din krop energi, transformere din sindstilstand og forfriske din ånd på så mange måder!

#3: FØDE

At spise sund og nærende føde opbygger vores krop, understøtter naturlig sundhed og beskytter os mod sygdom.

Vores kroppe har brug for en bred vifte af vitaminer og mineraler hver dag, der leveres ved at nære os selv med god mad.

At nyde en alsidig diæt med vægt på økologiske plantefødevarer bestående af friske grøntsager, frugter, bælgfrugter, korn, nødder og, frø plus en moderat mængde vildt, koldtvandsfisk, græssede mejeriprodukter og græsfodret kød, er fundamentalt for pulserende sundhed og velvære.

I dag består moderne kostvaner for mange i høj grad i forarbejdede fødevarer med lave næringsstoffer og lille variation på grund af den industrielle landbrugspraksis.

Mange fødevarer i dag er ikke kun dramatisk forringede i næringsværdi, grundet udtømning af jordens næringsstoffer, de er også giftige på grund af kemiske pesticider, gødning, herbicider, fungicider og bestråling. Føj dertil anvendelsen af genetisk modificerede ingredienser(som konventionelle slagterdyr fodres med, konserveringsmidler, kemiske tilsætningsstoffer, kunstige farver og smagsstoffer - dette er en formel til fejlernæring og betændelse.

Vi kan genvinde vores forfædres nærende kulinariske traditioner ved at vende tilbage til naturlige fødevarer.

Det er værd at genopdage glæden ved hjemmelavet mad, dyrke nogle af vores egne fødevarer og urter, samt støtte de lokale og økologiske landbrug i vores eget samfund og region. Værdien af ​​at forberede og spise sunde, rene fødevarer er mere end bare ernæring, det er også terapeutisk for sindet og ånden.

Madlavning og spisning er fulde af sensoriske oplevelser. Det aktiverer sanserne for berøring, syn, lugt, smag og lyd. Det fylder vores liv med farve, skønhed, smag og glæde.

At dele et måltid omkring et bord med familie og venner skaber også forbindelse, forbedrer båndet og kan skabe glade minder med en varig virkning. At ernære vores kroppe med smukke og lækre naturlige fødevarer, er en behagelig måde at bringe vitalitet og sundhed ind i vores liv.

At spise godt er en handling af egenomsorg. Nyd lækker og sund mad til at nære din krop, øge din energi og føle dig veltilpas.

#4: NATUR

At komme udenfor hver dag, i hver sæson, er noget af det bedste, vi kan gøre for at øge vores humør og vores helbred.

Sollyset er vigtigt, men det er også frisk luft og motion. Selv i vores nordlige klima i de mørkere måneder, har det flere fordele at komme ud i løbet af dagen, som hjælper med at stabilisere humør og velvære. At tilbringe tid udendørs forbinder os også med naturen og hjælper os med at være i overensstemmelse med årstidens rytme, som understøtter sundheden for vores egne biologiske ure.

Dette er især vigtigt for kvinders sundhed, fordi 4 ud af 5 personer, der lider af sæsonbetingede lidelser såsom vinterdepressioner er kvinder. At komme ud i naturen maksimerer regelmæssigt sollys, frisk luft og motion.


De kvindelige hormoner østrogen og progesteron er særligt følsomme over for lys og årstider, og deres udsving påvirker også serotonin- og melatoninniveauerne, hvilket medfører ændringer i humør, energiniveau, fertilitet og andet i vores reproduktive år.

De sæsonbetonede skift er mere udtalte for kvinder i menstruationsårene og nivelleres efter overgangsalderen.

For kvinder i alderen 15 til 55 er det især vigtigt at være opmærksom på vores naturlige cyklusser og årstiderne, for at understøtte den samlede fertilitet, hormonelle sundhed, energiniveau, søvn og følelsesmæssige balance. Det er yderst vigtigt, at vi tilpasser vores wellness-rutiner og -praksis, for optimalt at understøtte både den sæson, vi er i, hvor vi er regionalt/fysisk såvel som i de givne sæsoner i vores liv.

Sæsonbestemt spisning er også meget vigtigt for helbredet.

I tusinder af år var folk kun i stand til at spise den mad, der var i den givne sæson eller kunne naturligt opbevares og konserveres gennem årstiderne. I dag, takket være nedkøling og kommerciel forsendelse, spiser moderne mennesker tomater i januar og appelsiner i juli, samt eksotiske fødevarer fra fremmede lande året rundt, uden at være klar over, hvordan de ikke er synkroniserede med de årstider, vores kostvaner naturligt har.

Når fødevarer dyrkes i deres sæson, er de mere næringsrige, for når industrielle landmænd dyrker afgrøder ude af synkronisering med deres naturlige sæson, er de mere tilbøjelige til at bruge kunstige lys, gasser, gødning og kemikalier til at tvinge modning.

Såvel smager frisk sæsonbetonet mad så meget bedre!

At spise i overensstemmelse med årstidernes cyklus, giver os mere næringsværdi og giver os naturligt flere af de næringsstoffer, som vi har brug for for at trives gennem hver af årstiderne. Jo mere vi forbinder os med årstiderne på jorden, jo mere begyndte vi at se synkroniteten mellem årstiderne i vores egne liv.

Jo mere du bliver synkroniseret med naturen, jo mere støtter du dit naturlige helbred.

 #5: BEVÆGELSE

Sund bevægelse er en vigtig praksis for selvpleje og lang levetid. Vores kroppe har brug for at bevæge sig, for at trives.

Bevægelse er nødvendig for at ethvert system i vores krop skal fungere.

Når folk tænker på bevægelse, er den første tanke ofte motion, men det er meget mere end det. Bevægelse handler om dynamisk handling, at udnytte hele vores bevægelsesområde og undgå stillestående praksis.

At bevæge vores kroppe regelmæssigt, fuldt ud og på nye udfordrende måder understøtter vores kardiovaskulære og muskulære sundhed - og forbedrer også vores evne til at tænke klart, bearbejde følelser og udtrykke os.

Når vores kroppe sættes i bevægelse, aktiverer det en kompleks kaskade af neurale transmissioner, kemisk kommunikation, væskedynamik, fysiologiske mønstre og samarbejdende systemer.

Naturligvis skaber bevægelse krusninger af forandring og transformation gennem hele vores helbred.

Vi blev født for at bevæge os. Fra de tidligste stadier af livet bevæger babyer sig konstant inde i livmoderen. De mange bevægelser i babyens rygsøjle og lemmer stimulerer væksten i hjernen og kroppen.

I tusinder af år har kvinder rundt om i verden gået, danset og bevæget sig for at understøtte deres helbred, fertilitet og graviditeter.

Spiralering af hofterne hjælper med at reducere stagnation i bækkenet og livmoderen, hvilket hjælper med at lindre smertefulde perioder, lette hofte- og rygsmerter, øge cirkulationen og fremme fleksibilitet.

Efter fyrre er det vigtigt for kvinder at udøve en form for styrketræning flere gange om ugen for at støtte knoglesundhed, da osteoporose påvirker kvinder uforholdsmæssigt, og styrketræning er den bedste måde at styrke knogler og muskler på.

Når vi bevæger os, trækker vores muskler sig sammen, vi fylder vores knogler og bindevæv, vi frigiver visse hormoner, vores celler korresponderer med hinanden, vores åndedræt øges, og vores cirkulation forbedres.

Det betyder ikke noget, hvor du starter fra, hver bevægelse gør en forskel til det bedre.

De positive virkninger af bevægelse sker med det samme, og jo mere vi sætter vores kroppe i bevægelse, jo større er fordelene. Der er så mange måder at bevæge vores kroppe på.

Gennem bevægelse får vi også udforsket og interageret med verden omkring os.

Jeg elsker at vandre og søger altid nye stier og stier til at udforske, som giver mig mulighed for at se nye steder og perspektiver i verden omkring mig.

Det betyder ikke noget, hvad du laver, det vigtige er at bevæge sig konsekvent, regelmæssigt, dagligt og prøve nye ting for at fortsætte med at aktivere nye muskelgrupper, bevægelsesmønstre og neurale forbindelser.

I dag er vi mere bevægelsesberøvede end nogen anden kultur i menneskets historie på grund af mødekulturen.

Vi sidder foran computerskærme hele dagen, ved skriveborde på arbejdspladsen, i stole, i biler og på sofaer foran fjernsyn om aftenen.

Hvis du finder dig selv siddende i lange perioder, er det nyttigt at finde måder til at rejse dig hver halve time, for at sætte din krop i bevægelse.

Tag regelmæssigt pauser med bevægelse, mens du arbejder på at udføre forskellige bevægelsesmetoder såsom at strække, løfte håndvægte, dans, hop eller tag en kort gåtur.

Der er mange måder at bevæge sig på, og det er vigtigt at finde måder, der fungerer for vores krop og livsstil.

 #6: FÆLLESSKAB

Gennem sund og positiv socialisering med andre, vokser og blomstrer vi i sundhed.

Forskning har vist, at babyer vokser hurtigere og stærkere med berøring, øjenkontakt og lyden af ​​kærlige stemmer. I favn børn, der bæres i slynge, samsover med forældrene og bliver ammet, udvikles typisk hurtigere motorisk, end børn der ikke gør.

Alle aldre har brug for menneskelig forbindelse og berøring.

Socialisering, berøring og kontakt hjælper med at øge mental og følelsesmæssig sundhed og mindsker risikoen for demens hos ældre.

Kontakt med andre understøtter socialt hjernens sundhed, øger immunforsvaret, øger levetiden og forhindrer ensomhed og depression.

At pleje venskaber og forhold skaber en kaskade af positive følelser og sundhedsmæssige fordele.

Det styrker også tilknytning, tillid og kærlighed.

Forbindelse med andre kvinder og det at pleje kvindelige venskaber er især vigtigt for kvinders sundhed.

Når kvinder taler og forbinder sig med andre kvinder, mindskes stress gennem en stigning i oxytocin, kærlighedshormonet.

Oxytocin er antagonisten for adrenalin, så når kvinder samles for at tale, lytte, forbindes og støtte hinanden, øger det følelser af kærlighed og binding, hvilket direkte får stresshormonerne til at aftage.

Denne kvindelige stressrespons blev opdaget af forskere ved University of California, LA, i 2000, der kaldte denne kvindelige forbindelse for "Tend and Befriend" i stedet for det traditionelle "Fight or Flight" -stresssvar.

Mens stress stimulerer det sympatiske nervesystem til at gå i "Fight or Flight" -tilstand for at overleve, har kvinder dette sekundære stressrespons, der inspirerer os til at forbindes med hinanden, tage vare på dem i nød, drage omsorg for børn og dem, der har brug for støtte.

Dette ønske om kvindelig forbindelse bringer gensidig helbredelse, da det øger  ​​kærlighedshormonet oxytocin.

Stress påvirker kvinders sundhed, fertilitet og hormonbalance på mange måder, og kvinder er mere modtagelige for stressrelaterede sygdomme, så det er en stærk måde at understøtte vores feminine sundhed og lang levetid at forbedre vores strøm af oxytocin for at mindske stress!

Jo mere vi personligt kan dyrke denne forbindelse, jo større er de gensidige sundheds- og wellnessfordele.

Ræk ud og få kontakt med en ven, et familiemedlem, en nabo eller en, som du gerne vil lære bedre at kende i dag, og fortæl dem, at du har tænkt på dem, og gerne vii lade dem vide, at du holder af dem.


#7: HVILE

Kunsten at hvile er en af ​​de mest undervurderede, men alligevel mest vidunderlige facetter af helbredelse.

Vi lever i en kultur, der konstant skubber på for at gøre mere, arbejde hårdere, være ubarmhjertig, opnå mere, tjene mere, skaffe mere, og ikke udtrykke svaghed. Imidlertid er balance vigtig, og det regelmæssigt at tage sig tid til fuldt ud at hvile, giver os muligheden for at træffe smartere valg og handlinger med mere effektivitet, entusiasme og energi.

Hvile er en tid for genopretning, helbredelse og revitalisering.

Mens din krop sover, forynges den faktisk og reparerer sig selv. Ved fuldt ud at hvile, sove eller slappe af er din krop i stand til at udnytte al den energi, vi bruger, mens vi er vågne og har så mange ting at fokusere på. Hvile helbreder vores celler, væv, hjerne og krop. Under søvn har vores kroppe også travlt med at producere hormoner, der er vigtige for at regulere vores biologiske ur, understøtte sundhed og reducere stress.

God hvile er afgørende for kvinders helbred, fordi mangel på søvn kan kollapse dine hormoners balance og mindske din libido.

Derudover kaldes søvn af en grund "skønhedshvile". En god hvile støtter restitution af vores hud, cirkulation og udseende, og hjælper med at få os til at se sundere ud og føle os bedre tilpas.

Det er også dybt helbredende og gendannende for krop, sind og ånd, med jævne mellemrum, at tage en pause fra regelmæssige aktiviteter og arbejde, for blot at give dig selv tid til at være i ro.

En regelmæssig sabbatsperiode fra arbejde giver os plads til at værdsætte verden omkring os, bruge vores hjerne på nye måder, tage tid til fornøjelse, hobbyer og simpelt væren.

Sørg for at prioritere god søvn hver nat, såvel som at tage en dag eller en del af en dag hver uge, til fuldstændig hvile og restitution fra arbejde og opgaver.

Jeg finder ud af, at når jeg virkelig tager mig tid til at hvile og til at slappe af, skaber det plads til værdifuld indsigt, taknemmelighed og velsignelser kan komme ind i mit liv.

Disse 7 nøgler er en cyklus, som du praktiserer igen og igen for at understøtte holistisk velvære.
Det væsentlige er at tage handling og fortsætte med at dyrke alle de 8 nøgler til holistisk sundhed.

Det er ikke meningen, at det skal være en engangs-praksis.

I stedet er det en fortløbende rutine at udføre, indtil det bliver en naturlig del af din livsstil.

Dette system af egenomsorg skaber en sammensat effekt, hvilket betyder, at jo mere du gør det, jo bedre får det dig til at føle dig, og jo lettere bliver det.

Vejen til optimal sundhed er en rejse, ikke en destination.

Nyd processen og hvert trin undervejs.


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods