Naturlig brystsundhed


I sidste uge læste jeg en facebook ven udtrykke sig om, hvilken ubeskrivelig lettelse det er at lukke brysterne ud af bh'en om aftenen, og jeg funderede over hvor skørt det egentligt er, at gå rundt og føle sig ukomfortabel med bh eller andet tøj, som strammer. Jeg bruger sjældent bh, jeg går som regel også med løse bryster eller bodystocking, løst tøj eller yoga tøj, fordi jeg har det bedst med at være afslappet og føle mig fri. Selvfølgelig kan man spænde barmen op med bh, så de ser mere runde ud eller man får en pænere kavalergang, men jeg vælger altså den naturlige vej og lever med at det så ser ud som det ser ud.

Kvinder holistiske brystsundhed er enormt vigtig, men ikke særlig italesat.

Brysterne er faktisk det eneste organ i kroppen, der ikke har et medicinsk speciale, der studerer det. Der er hudlæger, urologer, gynækologer, neurologer, og mere afsat til den komplette undersøgelse af de andre enkelte anatomiske organer, men der er ingen specifik disciplin afsat til bryster.

Studiet af pleje af sunde bryster i alle aldre og stadier af en kvindes liv er stadig ret udpræget ukendt land . På grund af denne mangel på holistisk brystpleje, må kvinder tage vores bryst sundhed i vores egne hænder, og være vores egne bryst eksperter.

I Florence Williams bog "Breasts: A Natural and Unnatural Historie”, citerer hun Peter Hartmann, ph.d., internationalt Den kendte laktationsforsker siger: "Det er utroligt, hvor få folk er interesserede i dette utrolige organ. Brystet er det eneste organ uden medicinsk speciale. Det repræsenterer 30 procent af en kvindes energiproduktion [når hun ammer], og det er ikke repræsenteret af en specialist!"

Dette fantastiske organ har skabt grundlaget for menneskehedens overlevelse i årtusinder, på grund af dets unikke funktion med at kunne skabe nødvendig modermælk for spædbørns trivsel, sundhed og immunforsvar. Bryster er æret for deres udseende og skønhed som ikke mange andre menneskelige kropsdele, men alligevel er fuld forståelse af brystsundhed, stadig noget af et mysterium for moderne medicin.

Menneskelige bryster er unikke fra alle andre pattedyrs, for andre primater har kun bryster, når de er ammende, mens menneskelige kvinder mærkbart brystvæv gennem hele vores liv efter puberteten. Andre menneskelige organer er fuldt udviklede ved fødslen, mens bryster er forskellige ved at de udvikler sig senere i livet, reagerer på signaler fra omgivelserne, puberteten og graviditet.

Bryster ændrer sig dramatisk i løbet af livets stadier, såvel som med månedlige ændringer i hver menstruationscyklus. Bryster varierer også meget i størrelse og form fra kvinde til kvinde. Vores bryster er meget følsomme over for triggere fra miljø, herunder xenoøstrogener fra plast, hormonforstyrrende stoffer fra kemikalier i vores kropspleje & husholdningsprodukter, prævention, hormonerstatning terapier, industriel forurening og endda det tøj, vi klæder os i.

På trods af denne forbløffende unikhed og betydning, er bryster tilsyneladende blevet anset for at være uværdige at studere nærmere indtil for nylig.

Florence Williams skriver i sin bog "Bryster" hvordan barmen ofte er overset, i det mindste for ikke-kræft videnskabelige forskning. Human Microbiome Project er for eksempel afkodning af de mikrobielle gener i enhver større menneskelig kirtel, væske, og åbning, fra munden til huden til ørerne til kønsorganerne. Det forsømte dog at inkludere modermælk, den livgivende, livreddende, ældre end-pattedyr-selv eliksir. 

Der er fragmenterede discipliner med fokus på bryster, hver især med deres eget specialiserede fokus, såsom brystkræft behandling, plastikkirurgi, genvidenskab eller amning. Alligevel er der ingen sundhedsprofession dedikeret til hele brysternes sundhed og velvære gennem en kvinders hele liv.

Der er stor kompleksitet ved at studere bryster på grund af variation, følsomhed, seksualisering og etik, der tilsammen resulterer i en ufuldstændig forståelse i en funderet kultur omkring hvordan man virkelig støtter kvinders optimale brystsundhed i alle stadier af livet. Vi er nødt til at støtte unge piger, teenagere og kvinder af alle alder, til at værdsætte deres bryster, og pleje dem på daglig basis, for optimal sundhed og kræftforebyggelse.

Brystets anatomi er overvejende fedtvæv (fedt), lymfekar, bindevæv, nerver og mælke kanaler. Da der ikke er muskler i brysterne, 'træner' man brystet ved bevægelse af lymfen gennem lymfekarrene ved kroppens bevægelse, samt åndedrættet, og også ved manuel lymfemassage. Bevægelse er nødvendig for brystlymfesundheden. Bryster har brug for bevægelse. De er designet til at dingle, hoppe og bevæge dig rundt. Dette er vigtigt for sunde bryster.

Kvinder kan tage proaktive skridt for at fremme de naturlige bevægelser af brysterne, for at støtte cirkulationen og afgiftning. Bh'er kan begrænse dræningen af lymfekredsløbet fra brystet, derved skabe overbelastning, og føre til ømhed og ophobning af toksiner og hormoner i brystvæv.

1 ud af 8 kvinder i USA vil blive diagnosticeret med brystkræft i deres liv. Det er den mest almindelige kræftsygdom kvinder er diagnosticeret med, og den næsthyppigste kræftsygdom som kvinder dør af (den mest dødelige er lungekræft). Det er også vigtigt at indse, at enhver form for brystkræft screening, uanset om det ortodokse værktøj til mammografi, eller et alternativ såsom termografi, ultralyd eller MR'er - kun er måder at screene for potentiel kræft.

Ingen form for brystkræftscreening bidrager til brystets sundhed eller forebyggelse af brystkræft, og nogle kan faktisk bidrage til kræft. Alle brystkræftscreeningsværktøjer vil have en rimelig andel af falske positiver, som fører til meget stressende yderligere undersøgelser, biopsier og behandling.

Overdiagnosticering er en anden alvorlig brystkræftscreening risiko. Der er mange kvinder, der bliver screenet for brystkræft, og derefter behandlet for "tidlig" brystkræft, som måske aldrig ville have vokset til et problem.

• American Cancer Society anbefaler årligt mammografi til kvinder over 40 år, hvor der ses bort fra nuværende medicinske standarder, der anbefaler kvinder i alderen 50+ til får mammografi hvert andet år.

• The American Cancer Society er en milliard-dollar velgørenhed, der tjener på at tjene penge til "kræftforskning" og er kendt for at have økonomiske bånd til mammografi teknologi producenter.

• Mammogrammer er kendt for at udsende høje niveauer af stråling, som er et kræftfremkaldende stof (hvilket betyder at det FORÅRSAGER kræft), og kan permanent beskadige DNA.

• Mængden af stråling, der udsendes fra et mammografi kan svare til den mængde stråling, du ville være udsat for fra 1000 røntgenbilleder af thorax.

• Enhver virksomhed kan sætte et lyserødt bånd på deres produkt, og det betyder ikke, at nogen penge fra købet af det produktet går til brystkræftforskning.

• Mange produkter, der praler med lyserøde bånd, er faktisk indeholdende kemikalier eller ingredienser, der er kræftfremkaldende og er kendt for at forårsage øget risiko for kræft.

Der er mange ting, kvinder kan gøre for at skabe optimalt brystsundhed og forebygge sygdom. Hvis kvinder ønsker at støtte deres bryst sundhed og forebygge kræft, er en proaktiv selvansvarlig handlingsplan til at støtte holistisk sundhed meget vigtigt. Dette inkluderer at støtte immunsystemet, leve uden høje stressniveauer, en gavnlig og sund ernæring, og høj prioritering af egenomsorg.

Læs her, hvordan du med 6 skridt kan støtte en optimal brystsundhed:

Selvom ovennævnte tal og informationer refererer til USA, er kulturen og tendenserne stort set det samme her i Danmark.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods