13 forslag til hjemmeaktiviteter med børnene


For de fleste børn er det højst sandsynligt ren luksus at være hjemme med sine søskende og forældre i 14 dage. Men meget er alligevel anderledes sammenlignet med i skolen eller daginstitutionen, hvor der er faste rutiner og aktiviteter med venner og klassekammerater.

For nogle forældre kan det måske også være svært at finde på, hvad de mange timer skal fyldes ud med.

Herunder er samlet en række forslag til aktiviteter, forældre kan lave med sine børn i denne tid, hvor legeland, svømmehaller, biblioteker og andre steder med store forsamlinger er lukket ned på grund af risikoen for smitte med coronavirus, COVID-19.

1. Gå udenfor - tag i skoven, på stranden eller på legepladsen. Sundhedsmyndighederne anbefaler frisk luft - smittefaren er mindre i den friske luft. Men hold stadig afstand til andre.

2. Se film i nattøj og nyd, at I ikke har travlt. Børne tv kan måske holde børnene beskæftiget i nogle minutter, imens småbørnsforældrene ordner praktiske ting eller laver hjemmearbejde. 

3. Lav hjemmebag sammen.

4. Lav wellness i badekarret eller håndvasken - fyld ekstra skum og varmt vand i karret, og lad børnene sidde der så længe de vil. Tag fodbad. Lav ansigsmasker. Giv dit barn fodmassage, håndmassage, hovedbundsmassage eller kropsmassage. Lad også gerne barnet massere dig.

5. Krea-stue: Tegn, mal eller leg med perler eller modellervoks.  Kig på google efter inspiration til kreative DIY-projekter med børnene. Print tegninger til farvelægning ud.

6. Spil brætspil. Lav dit eget spil, for eksempel bordfodbold. Her er en række eksempler på spil, man selv kan lave. 

7. Syng sammen - kig i sangbøger og find inspiration på google, youtube og spotify. På Igang med sang på facebook kan man hver morgen være med på fællessang.

8. Kombiner naturaktiviteter med kreativ leg: Saml for eksempel sten og mal dem. Lav figurer/skulpturer af grene, snor, fjer mm. Lav påskepynt. Byg et insekthotel eller en redekasse til humlebierne.

9. Lav skattejagt - kan gøres både udenfor og indenfor.

10. Lav blindsmagning, hvor du finder ting i køkkenet, som børnene smager og forsøger at genkende med bind for øjnene.

11. Lad dine børn deltage i daglige gøremål - børn har brug for at føle sig vigtige. Og selvom de brokker sig, styrker det deres selvværd.

12. Lad dine børn kede sig - forældre er ikke underholdningsmaskiner, lyder det fra en ekspert. Selv den bedste forælder kan løbe tør for energi og gode ideer. 

13. Lav yoga eller gymnastik med børnene derhjemme.

Du kan finde diverse børneyoga sessioner på youtube.

Tumleakademiet på facebook kan man hver morgen være med til morgengymnastik kl 8.30.

På torsdag er der online børneyoga for de cirka 6-10 årige, også på facebook, 10-10.45.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods