8 gode råd: Sådan forebygger du forkølelse og influenza


Influenza og forkølelse skyldes, at man bliver smittet med virus. Her får du 8 gode råd til, hvordan du kan forebygge, at virus får ram på dig, hvilket er højaktuelt i denne tid, hvor store dele af samfundet er lukket ned, for at inddæmme coronavirus.

1. Bevæg dig

Hvis du vil undgå sygdomme, er det vigtigt med et stærkt immunforsvar. Motion er essentielt for immunforsvaret. Samtidig vil det øgede blodomløb hjælpe de hvide blodceller rundt i kroppen, hvor de kan bekæmpe infektioner. Dyrker du for hård motion, kan det dog virke svækkende på immunforsvaret i nogle dage.

2. Sov godt

Søvn er også vigtigt for immunforsvaret. Får du under syv timers søvn, har du større risiko for, at virussen får overtaget. Søvn er også med til at hjælpe dig hurtigere over influenzasmitten, hvis du først er ramt.

3. Vask hænder

Rigtigt mange bakterier sidder på hænderne. De kommer for eksempel fra håndtryk med i forvejen smittede personer. Husk derfor at vaske hænder ofte, især før du spiser.

Er du allerede ramt af sygdom, så husk, at du kan smitte andre. Vask derfor dine hænder, hver gang du har pudset næse.

4. Husk børnenes hænder

Efter en dag i institution eller skole, kan der nemt være kommet virus på børnenes hænder. Så sørg derfor for, at dine børn også får vasket hænder, når de kommer hjem.

5. Undgå ansigtsberøring

Netop fordi hænderne kan være rene bakteriebomber, er det vigtigt at undgå for meget ansigtsberøring. Forkølelse og influenza smitter nemlig især, når virus på hænderne føres videre til øjnene eller næsen.

6. Stress af

Stress svækker vores immunforsvar, og det gør os til lette ofre for sygdomme. Derfor er det vigtigt at forebygge stress.

7. Drop rygning

Det er en rigtigt god idé at kvitte smøgerne, hvis du vil undgå at blive smittet med forkølelse og influenza. Rygning svækker immunforsvaret, men det gør også slimhinderne i næsen mere sårbare, så en virus får lettere ved at ramme dig.

8. Få D-vitamin

Vi får sjældent nok D-vitamin i vinterhalvåret. For nogle kan det derfor være en god idé at tage et ekstra tilskud, så vi kommer op på 10 mikrogram.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods