Ansigtsrulle(faceroller) & Gua Sha(gwa sha) – hvad er forskellen?


Jeg er blevet meget begejstret for krystalredskaberne til naturlig skønhedsbehandling. De har været brug i tusinder af år i Asien, og vi i Vesten er nu ved at vågne til denne helt enkle, effektive skønhedsbehandling, fremfor diverse kirurgi, filler, nåle mv. Det har aldrig været noget jeg har brugt, og jeg har aldrig gået synderligt meget op i ansigts-skønhedsbehandlinger tidligere i mit liv – ud over ansigtsmasker og agurke- eller kamillekompres på øjnene, og gode økologiske cremer, men jeg er saligt lykkelig for at have erhvervet mig disse krystalredskaber!

Både Gua Sha(gwa sha) og ansigtsrullen stammer fra samme ‘skole’, nemlig taoismen. De gør noget forskelligt, som jeg vil forklare lidt om herunder:

Gua sha

Gua sha er en massageteknik, som fungerer som en naturlig detox af affaldsstoffer i kroppen. Det sætter gang i blodcirkulationen, som starter kroppens naturlige udrensningsproces. Spændinger kan ophobes i huden, som kan sætte sig som eksempelvis hovedpine. Lider du af mange spændinger, kan du bruge dette redskab til at massere og skubbe disse væk. Spændinger der ophobes i ansigtet kan afstedkomme manglende glød mm, og de skal derfor gerne ud af kroppen via de naturlige afgiftningsprocesser.

Gua sha giver fornyet glød til huden, reducerer rynker, give mere spændstig hud og mindsker urenheder. Gua sha kommer dybere i huden sammenlignet med en ansigtsrulle. Og Gua sha’en er såvel effektiv på kroppen, hvor den er det nok allermest effektive redskab mod appelsinhud.

Ansigtsrulle

Ansigtsrullen bruger jeg til at forebygge/bearbejde rynketendenser, stramme huden op, give glød og afslapning. Den er god til at massere huden – og spændinger med, og kan evt. også bruges efter man er kommet i dybden i huden med Gua sha. Man kan evt. opbevare deni køleskabet, de kølige krystaler det føles saliggørende mod ømme muskler i ansigtet. Ved at øge blodtilførslen i huden, stimuleres kollagenproduktionen, som gør vores hud mere spændstig. Der sidder lymfepunkter i baner foran og bagved øret. Rul derfor ømme punkter op hen mod øret, og  derefter ned langs halsen mod kravebenet for at afslutte lymfedrænagen. Dette mindsker ophobning af væske i ansigtet. Dette vil gøre, at du føler dig mere frisk, levende og afslappet i ansigtet, og har mere glød.  Brug af ansigtsullen er både effektivt mod poser under øjnene, opsvulmede øjne eller når du har slim i bihulerne.

Jeg bruger begge redskaber og anbefaler begge. Gua sha til at komme i dybden i ansigtet og på hele kroppen, og ansigtsrullen som efterbehandling. Aktuelt veksler jeg mellem en lille jade gua shaen rosakvarts ansigtsrulle, samt en gedigen jaderulle med struktur i ansigtet, – sidstnævnte bruger jeg også på kroppen, hvor jeg også flittigt bruger en skøn gua sha jadekam. DU behøver ikke at bruge begge. Du kan sagtens bare vælge det ene eller andet af de to typer krystalredskaber.

Forskellen på Gua Sha og ansigtsrullen:

Forskellen på dem er kort sagt, at gua sha teknikken laver et “vakuum” som trækker affaldsstoffer frem til overfladen, som du så til slut dræner ud til lymfen. Ansigtsrullen laver ikke dette vakuum men dræner blot til lymfen.

Vi er alle blevet ret vilde med ansigtsrullerne herhjemme. Alle mine børn har fået deres egen, og de elsker at bruge dem. Jeg giver dem også indimellem massage med gua sha’er og jaderullen med tekstur.EmediateAd


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods