Behovet for tryghed i en intimrelation


For at gå virkelig dybt ind i en intim relation, er vi nødt til at føle os trygge med vores partner. Vi har brug for at vide - altså vide med hele vort væsen, at vi kan stole på vedkommende, og ikke kun når vi er sammen med dem. Denne tillid bygger ikke på at tænke, at vi skal stole på dem, men snarere på en konsekvent følelse i vores kerne, omkring modpartens troværdighed, integritet, pålidelighed, dennes dedikation til at ville forblive nærværende under alle omstændigheder, dennes passion for at få adgang til kærlighed, dybde, og frihed med og gennem os.

Hvis vi ikke kan regne med, at vores partner konsekvent vil bidrage med at tage sig godt af beholderen for vores relation, bliver den som energi der lækkes gennem revner, forårsaget af erotisk vandrende opmærksomhed, og vi vil opdage, at vi kun kan nå en vis dybde med dem.

Hvis den ene part kronisk bringer hele forholdet i tvivl, hver gang der er en kamp eller konflikt, så vil den anden formentlig kommer til at være på vagt over for at åbne helt. Mindre tryghed betyder mere lavvande.

At gøre fundamentet for et forhold unødigt ustabilt, - som når visse grænser tilsidesættes eller bagatelliseres af begrebet 'frihed' - bliver vores forhold ikke så dybt og tilfredsstillende som det kunne være. Pointen er ikke at skabe en fæstning af sikkerhed, men bogstaveligt talt at skabe et trygt sted for vores partner til at give slip på behovet for at passe på og således indgå i forholdet med forbehold. Følelsen af tryghed er meget mere end bare følelsen af sikkerhed!

  Ægte tryghed skaber en atmosfære, hvor vi kan give alt af os selv uden at give os selv væk. Sand tryghed gør plads til en radikalt dyb deling af alt vi er. Uden en sådan tryghed kan vi synes at være fri til at gå, hvor vi ellers ikke ville gå, og en sådan frihed, er, i sin relative overfladiskhed, faktisk langt mere begrænsende end den frihed, der opstår ved tilstedeværelsen af ægte tryghed mellem parterne.

Jo mere tryg jeg føler mig med dig, jo dybere kan jeg gå med dig. Jo mere tryg jeg føler mig med dig, jo større er de risici, jeg kan tage med dig. Jo mere tryg jeg føler mig med dig, jo dybere og mere tilfredsstillende er passionen mellem os; vrede bliver en vogter af intimitet, lyst og begær et forstørrelsesglas for intimitet, og ekstase en fejring af intimitet.

Sand tryghed giver os plads til at udfolde os i alle vores farver.

En sådan tryghed giver os tilladelse til at være i så meget smerte som vi faktisk er, hvilket gør den helbredelse vi har brug for, for at være fuldt ud levende, mulig, dén helbredende hvorigennem vi bliver vækket til alle aspekter af os selv, herunder vores smerte. Og hvilken glæde, hvilken velsignelse, hvilken nåde, at dele denne i den dynamiske tryghed, der er mulig i et virkelig intimt forhold!

(Oversat fra Robert Masters/http://www.robertmasters.com)

 Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods