Den ultimative guide til at pleje dine øjenomgivelser


Mørke rande, tunge øjenlåg og poser under øjnene er et udbredt fænomen i den moderne livsstil. Disse får dig til at se træt og uoplagt ud. Find her svar på hvorfor får du dem, og hvordan du dem mest effektivt kan behandle dem?

Hvorfor får man poser under øjnene?

Der kan være flere årsager til poser under øjnene. Med alderen mister vævet noget af sin elasticitet, hvilket gør, at huden (også) under øjnene blive løsere og slappere. Hvis det underliggende fedt samtidig begynder at bule frem, får du tydelige poser under øjnene – poser, som typisk bliver mere forstærkede i løbet af dagen, når den væske, der ophober sig i ansigtet om natten, mens du ligger ned, begynder at søge nedad under øjnene. Ophobning af væske er altså en stor årsag til poser under øjnene. Hudens aldring afhænger af dine gener, men også i høj grad af din livsstil. Solens uv-stråler sætter hudens ældningsproces op. Det samme gør rygning, stress, alkohol og forurening, Når hudens celler bliver angrebet af frie radikaler, går det blandt andet ud over hudens produktion af kollagen og elastin, og dens evne til at reparere sig selv.

Hvad skyldes hængende øjenlåg?

Hængende øjenlåg er resultatet af dårligt vedligeholdt hud, hvilket i sig selv har gjort at dine øjenlåg har tabt deres elasticitet. Mange drømmer om at få stramme øjenlåg.

Selvom det er normalt for de fleste, i det at de naturligt mister deres fasthed over tid, udvikler det sig nogle gange også til tidlige rynker på grund af de skader som området omkring øjenlåget lider. Dette kan skyldes:

Direkte soludsættelse
Toxiner
Manglende pleje under skønhedsrutiner

Det er kun nogle få af grundene til at dine øjenlåg kan se gamle og hængende ud.

Overdreven alkohol- og cigaretforbrug sammen med genetiske faktorer kan også ændre dine øjenlåg over tid.

Hængende øjenlåg får dig typisk til at se træt og ældre ud.

Poser og hævelse under og over øjet

En ting er de aldersrelaterede poser under øjnene, men rigtig mange kvinder og mænd kan også opleve at blive hævet under øjnene eller få tunge øjenlåg på grund af for eksempel allergi, manglende søvn, dårlig kost, rygning og gnidning af øjne. I de her tilfælde er den gode nyhed, at hævelse under øjet ikke nødvendigvis er kommet for at blive, og at du kan behandle dem selv.

Poser, tunge øjenlåg og mørke rande under øjnene

Synes du, du ser sort eller blå ud under øjnene? Poser under øjnene kan se værre ud, hvis du samtidigt døjer med mørke rande under øjnene. De sorte rande kan skyldes at huden er tynd og at blålige blodårer derfor kan ses tydeligt gennem huden. Det kan også være en genetisk betinget mørkere hud under øjnene, ligesom dybereliggende øjne kan kaste en skygge. Mørke rande er svære at behandle, så det bedste du kan gøre, er at sørge for at drikke rigeligt med væske.

Hvordan fjerner man poser under øjnene og de tunge øjenlåg?

Uanset hvad årsagen måtte være til, at du har poser og hævelser under øjnene, samt tunge øjenlåg, vil du helt sikkert bare gerne have dem til at forsvinde hurtigst muligt. Heldigvis er det ikke raketvidenskab at finde en god løsning, men er du i tvivl om årsagerne, skal du være forberedt på at måtte prøve dig lidt frem. Og måske vil du opdage, at det er nødvendigt, at du kombinerer flere forskellige løsninger. Der findes ingen lynhurtige mirakelkure, men afhængigt af problemets årsag og omfang, kan du komme langt med hudpleje og nye livsstilsvaner.

- 8 NATURLIGE TIPS TIL AT NÆRE DINE ØJENOMGIVELSER, SAMT BEHANDLE OG MINDSKE TUNGE ØJENLÅG, POSER OG MØRKE RANDE UNDER ØJNENE -

1. Drik altid rigeligt med vand og også gerne urtethe

Hvis du ikke drikker nok væske, helst vand og urtethe, kan bivirkningen være poser under øjnene. For lidt væskeindtag kan resultere i tør hud og derved er huden ikke så voluminøs, som den normalt ville være. Drik derfor masser af væske for at forebygge poser under øjnene. Ved ikke at drikke nok vand reduceres vores krops evne til at fjerne overskydende væsker og dette påvirker vores stofskifte og derved i sidste ende vores huds sundhed.

Det er vigtigt at drikke mellem 6 og 8 glas vand eller sunde drikkevarer om dagen.

2. Brug naturlige kompresser på øjnene

- Friske agurkeskiver kan have en kølende og beroligende effekt på øjenomgivelser og kan få hævelser til at lægge sig. Placer de kølige agurkeskiver på begge øjne og lad dem ligge til de ikke længere er kølige. Dette kan du gøre et par gange om ugen, eller ved behov.

- De essentielle fedtsyrer i avocado kan mindske hævelser under øjnene, mens de også nærer i dybden og forebygger/mindsker rynker. Brug avocadoskiver eller moset avocado.

- Kamillethe har en beroligende effekt både på sanserne og huden. Derfor kan du med fordel afkøle dine brugte teposer med kamille the og bruge dem som øjenkompres, når poserne under dine øjne skal reduceres. Du kan også opbevare kamillethe i en lufttæt beholder i køleskabet. og duppe dine øjenomgivelser med blomstervandet på en rondel, 1-2 gange dagligt.

- Du kan også bruge kolde thebreve med grøn the, som en øjenmaske i 10 minutter. Grøn the indeholder antioxidanter, som er med til at holde inflammation nede og berolige huden. Du behøver blot at bade teposen i en kop koldt vand og lade den hvile i køleskabet i 30 minutter, så er den klar til brug.

- Kartofler indeholder anti-inflammatoriske komponenter, der hjælper med at reducere størrelsen af poserne under dine øjne. Deres direkte anvendelse genopfrisker vores hud og giver også en beroligende effekt. Dette reducerer træthed. Saften fra kartofler bekæmper hævelser og er en naturlig toner til huden. Det kan blive brugt til at mindske hævede øjne, mørke rander og andre typiske problemer med huden såsom akne.

Afkøl nogle rå kartoffelskræller i fryseren, og læg dem derefter over dine lukkede øjne i 5 til 10 minutter, når de er frosne. Du kan juice en kartoffel, og duppe øjenomgivelserne med juicen eller lave en kompres med rondeller, som du ligger med i 10-20 minutter.

3. Masser øjnene friske med gua sha massage pen

Måske masserer du allerede din hud nænsomt, når du påfører dine produkter omkring øjnene, men du kan også give øjenomgivelser endnu mere kærlighed og opmærksomhed med en elektronisk gua sha øjenmassagepen.
På massagepennen sidder der en glat rosakvarts krystal, og når du holder den vibrerende rosa kvarts på huden omkring øjnene, opnår du nogle synlige fordele, for den:

Giver massage omkring øjnene
Øger blodcirkulationen
Forebygger linjer og rynker med små bløde vibrationer
Reducerer ansigtshævelser og udglatter huden
Giver kølende effekt

3. Brug gode olier

Du kan med fordel bruge rollerflaskerne til at rulle øjenomgivelserne med de gode olier.


En af de bedste olier, når det kommer til poser under øjnene, er mandelolie. Det giver huden omkring øjnene fugt og forebygger/mindsker rynker. Hvis du tilsætter rosenblade til det, får du en 100% naturlig og meget effektiv løsning på hævelse, mørke rander og andre uperfektheder. Lad bladene fra en rose trække et døgn i mandelolie, og filtrer herefter olien. Opbevares i en lufttæt beholder - eksempelvis en rollerflaske.

Sheasmør og arganolie giver næring til den fine hud rundt omkring ens øjne. Det stimulerer blodomløbet og forebygger tørhed.

Dette simple middel mindsker naturligt hævelse og synligheden af mørke rander. Samtidig forebygger det også, at der danner sig rynker og bekæmper effekten fra frie radikaler.

Olivenolie har et højt indhold af polyfenoler, dvs. antioxidanter, som modvirker oxidativt stress. Olien afhjælper også poser under øjnene, og er meget nærende for den fine hud under øjnene. Den forebygger og mindsker, ligesom de andre nævnte olier, også rynker.

4. Brug en krystal øjenmaske

Krystalmaskerne er meget populære og bruges på mange skønhedsaloner i hele verden. De er udbredte i Hollywood. Maskerne er håndsyede. Krystallernes kølighed og vægt hjælper med at lindre bihuleproblemer, lukker porerne og reducerer poser under øjnene og rynker. Krystallerne forbliver kølige, når de er i kontakt med huden, og dette hjælper med til at lukke porerne og stramme huden. Krystallerne er også gavnlige ved meditation og støtter beroligelse af sindet og skaber dyb afslapning og ro. Regelmæssig brug af ​​disse vidunderlige masker, vil medvirke til at din øjenomgivelser vil være fastere, glattere og se klarere ud,
mens de også mindsker poser og mørke rande.

Fordele:
Beroliger og afslapper ansigtsmuskler og hud
Eliminerer overbelastning og reducerer betændelse
Forbedrer blodcirkulationen og hudfarven
Forbedrer hudens elasticitet
Fremmer lymfedrenation
Reducerer hævelse og rynker
Reducerer mørke rande
Fjerner toksiner

Krystallerne er naturligt kølige at røre ved. Lægger du masken i køleskabet før brug, vil det dog føles ekstra dejligt. Maskerne kan også bruges varm, ved blot at opvarme den i varmt vand i et par minutter.
Sørg for, at masken er tør og ikke for varm til huden, før den lægges over ansigtet. Uanset om de bruges er varme eller kølige, vil du opleve afspænding, de fine linjer blødgøres og sjælen forynges.5. Sov godt

God søvn kan reducere det trætte udseende, som øjnene får, når vi har poser under dem.

Forsøg at få sovet mellem 7 og 8 uafbrudte timer om dagen. Dette garanterer en god iltning af huden, hvilket så tilgengæld efterlader den frisk og ung.
Det er en god idé at sove med hovedet højere end resten af din krop, hvilket giver mulighed for en bedre omsætning af væsker så de ikke akkumuleres i dette område.
Sov eventuelt med en sovemaske. Den første og indlysende grund til at investere i en sovemaske er, at den lukker al forstyrrende lys ude, hvilket er med til at starte nogle vigtige processer inde i kroppen. Når hjernen fornemmer totalt mørke, vil den nemlig producere hormonet melatonin, der får os til at falde i søvn.
Dermed vil dine chancer for at falde i søvn og blive i søvnen være markant forbedret med en god sovemaske.
Vælger du en sovemaske i silke, vil du også opleve mindskelse af rynker ved øjnene. Det skyldes, at det glatte silkestof glider lettere henover huden og ikke efterlader folder, som på sigt kan blive til permanente rynker. Ligeledes suger silkestof heller ikke fugt eller produkt fra huden. Den tynde hud ved øjnene vil derfor få endnu mere ud af dine øjencremer eller olier, når du skærmer af med en silkemaske.6. Skru ned for saltet

Et for stort saltforbrug kan forårsage væskeretention, hvilket medfører, at der dannes poser unde dine øjnelåg. Det er derfor vigtigt at undgå at tilføje for meget salt til vores hjemmelavede måltider og generelt at begrænse vores forbrug af fødevarer, der har meget af det, så som:

Pølser
Kuraterede oste
Dåse fødevarer
Bageri produkter
Stegt og pakket mad

7. Vask dit ansigt med koldt vand

At vaske sit ansigt med koldt vand er en god terapi der faktisk kan foresage en reaktivering af blodcirkulationen i området omkring dine øjne. Denne enkle metode mindsker udseendet af dine poser og mørke rande, efterlader huden hydreret og giver den et frisk udseende over længere tid. Det skal bemærkes, at varmt vand reducerer hudens naturlige olier, hvilket bidrager til at forringe og svække dets udseende.

8. Afsæt tid til dig selv

Når du skal behandle dine øjne, så brug tiden på at forkæle dig selv. Sluk fjernsynet og stilheden eller noget musik du holder af. Brug evt. en plejende ansigtsmaske samtidig. Kroppen og ikke mindst huden har godt af hvile og afslapning. Et stresset sind, vil meget hurtigt sætte sine spor på huden og øjenomgivelserne. Vælg for eksempel 1 ugentlig dag, hvor du vil forkæle dig selv lidt ekstra, så du er sikker på at finde tid til det. Andre selvomsorgende praksisser du kan supplere med kan være fodbad med epsomsalt, efterfulgt af massage af dine fødder med gode cremer. Du kan også bruge gua sha, tørbørste din hud, og nyde den ultimative wellness, med en skøn restituerende og afspændende behandling i et infrarødt saunatæppe.

 

Her finder du 5 naturlige opskrifter, til at stramme dine øjenlågNet Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods