Den ultimative guide til Yoniæg


Nu har jeg fokuseret en del på ansigtsruller og gua sha, som er ædle krystalredskaber til healings- og skønhedspleje. En anden form for krystalterapi, jeg selv har brugt i årevis, er yoniæg… Yoniæg er, som ansigtsrullen og gua sha, en gammel taoistisk praksis fra Asien, hvor kvinderne brugte ægget, ikke kun til at styrke musklerne i skeden, men også til at skabe mere fleksibilitet, få mere følsomhed og for at komme i kontakt med den dybere visdom der ligger i det feminine.

Yoniæg eller Jadeæg, som de også kaldes, er for mange stadig ukendt, men er dog ved at fange bevidste kvinders opmærksomhed.

Man anslår, at kvinder har haft gavn af yoniægget i over 2000 år. Dog ikke alle kvinder. Det stammer fra Kina, hvor det i sin tid kun blev brugt af de kongelige til selvhelbredelse, bevarelse af sundheden og fremmelse af den feminine energi og seksualitet. Hemmeligheden blev dog med tiden givet videre til andre kvinder, og spredte sig i mange civilisationer. Dengang var ægget altid lavet af jade, hvilket er årsagen til at mange kalder det ‘jadeæg’. I dag findes de dog lavet af mange forskellige ædelsten, – i min shop kan de aktuelt fås i hvid howlit, sort obsidian, og rosakvarts. Jeg har pt udsolgt i jade, men får snart nye hjem til shoppen, ligesom jeg også får nogle i ametyst hjem. Personligt har jeg hidtil vekslet mellem æg af jade eller rosakvarts.

Ordet Yoni stammer fra sanskrit og kan oversættes til: ‘Oprindelse’, ‘Kilden’, ‘Livmoder’, og er et ord der betegner de kvindelige kønsorganer.

Hvad er det, og hvad kan det?
Yoniægget er et lille æg skåret i sten, som man bruger til træning af bækkenbunden. Fordelene ved træningen er mange flere end et tonet underliv. Det er en træning hvor vi forener krop, sind og sjæl. Når vi påbegynder en træning hvor vi er så bevidste om vores underliv, begynder der, at ske store forandringer både fysisk og mentalt.
Det svarer lidt til at kunne give sig selv en yoni massage.

Mange kvinder har traumer, frygt eller skam forbundet med deres underliv, og de følelser kan ved hjælp af arbejdet med yoniægget, få lov til at komme op til overfladen og blive bearbejdet. Ellers kan disse følelser og traumer blokere vores sensualitet og seksualitet, så vi eksempelvis ikke er i stand til at få orgasme, eller ikke kan være nærværende under den seksuelle akt. Træningen er meget individuel og intuitiv. Vi gør det af forskellige årsager, og får forskellige resultater. Det handler om at lytte til sig selv og sin egen krop. Dette fokus kan hjælpe os med, at opløse spændinger, hele gamle sår og forløse traumer.

Med ægget kan vi massere indefra, og løsne op for spændinger. Vi øger følsomheden, og bliver i stand til, at lokalisere de forskellige muskler. Det kan medføre at vi bliver mere sensitive i den seksuelle akt, opnår mere nydelse og større chance for skedeorgasmer. Dette kan også øge vores trang til erotik, og det giver os en kontrol over vores egen seksualitet!

Yoniægget kan desuden afhjælpe inkontinens, hormonelle ubalancer, vaginal tørhed, samt tilbagevendende svamp og blærebetændelse. Det forebygger også genitalprolaps.
Det kan hjælpe os tilbage til en før-fødselstilstand i bækken og livmoder. Fordelene er mange. Gravide kvinder bliver frarådet, at lave øvelser med yoniægget, da det opstrammer livmoderen. Gravide kan godt bruge ægget, dog uden at lave de specifikke øvelser.

Personligt går jeg ikke meget op i at lave øvelser, men går jævnligt med ægget indeni mig, hvilket opstrammer muskulaturen og øger sensitiviteten.

Før du køber et yoniæg
Det er vigtigt, at stenen er naturlig og ikke har været igennem kemiske processer som farvning og rensning. Det er altså ikke en hvilken som helst æggeformet krystal man kan bruge. Nogle er af den overbevisning, at det skal være jade, af sundhedsmæssige og materialemæssige årsager, men det er ikke tilfældet. Mange andre slags ædelsten er velegnede og sikre at bruge i vores underliv. Jadens energi passer heller ikke til alle, og nogle vil måske foretrække rosakvarts, ametyst, sort obsidian, hvid howlit eller andre. De forskelllige krystaller repræsenterer og gør noget forskelligt, og det er individuelt, hvilken krystal der taler til os. Det kan også skifte. Jeg har ihvertfald valgt at have flere forskellige æg i shoppen, så der er et udvalg, der kan appellere til alle.

Nogle ædelsten er også mere skrøbelige end andre. Men selvom jade er en hård sten, og f.eks. rosakvarts er mindre hård, så betyder det ikke, at rosakvarts splintrer i tusindvis af stykker hvis du taber den. Alle sten kan dog gå i stykker, så det er naturligvis vigtigt, at passe på dit æg. Jeg har dog tabt begge mine sten, uden der er sket noget.  Så du skal vælge den sten, du føler passer bedst til dig, ikke bare gå efter hvad der er hårdest og kan tåle mest. De er allesammen ret holdbare. Det vigtige er, at anskaffe et æg af naturlig ædelsten, hvilket mine æg naturligvis er.

De kan både fås uden og med boret hul. I de fleste er der boret et hul gennem den smalle del af ægget. Det er så man kan sætte snor i. I de æg jeg sælger, er der en snor. Man bruger ikke nødvendigvis snoren, men den kan være en sikkerhed i starten og der er visse øvelser hvor man bruger snoren til at trække i, for at give modstand, friktion og bevægelse. Du lærer hurtigt, at bevæge ægget frem og tilbage ved hjælp af musklerne, så du behøver ikke en snor for at trække den ud. Desuden vil det altid komme ud af sig selv, så der er slet ingen grund til panikke, hvis det synes umuligt at nå.

Yoni ægget fås også i forskellige størrelser – lille, medium og stor. Efter længere tids træning bruger man ofte kun den lille, dette kan også gøre træningen mere intens. Medium er den størrelse de fleste køber. Hvis du har født, kan det være en god idé med en stor. Vi er meget forskellige indeni, så hvad der er rigtigt for dig, ved du bedst selv. Forskellige faktorer spiller altså ind, og det er dig der bedst selv ved hvilken størrelse du skal bruge. I min shop kan man faktisk købe et helt sæt, med både lille, medium og stor.

Inden du går igang
Når du har valgt det yoni æg, som du føler er bedst til dig, skal du først og fremmest desinficere det. Det gør du ved at koge det. Put ægget i en lille gryde og fyld vand i så det dækker godt over ægget. Kog vandet op, og lad ægget koge 5-10 min. Tag det op med en ske og læg det til afkøling. Pas på ikke at brænde dig, og vent med at røre ved det, før det er helt afkølet. Du skal kun gøre det her første gang, eller hvis du taber det i toilettet eller lignende. Ellers kan du nøjes med at rense det bare med vand og eventuelt sæbe, eller med et par dråber rensende æteriske olier, såsom tea tree oil i et glas vand. Det frarådes, at bruge ægget under menstruation. Hvis du gør, skal du koge ægget igen efter hvert brug, af hygiejnemæssige årsager.

Det er selvfølgelig forskelligt hvordan vi har det med vores nye yoniæg. Nogle kan ikke vente med, at komme igang, mens andre synes det er vildt grænseoverskridende. For nogle kan det være en god idé, at meditere med ægget først. Eller sove med det under puden. Du kan også bare sidde med det, måske beundre selve krystallen, eller have den liggende på maven eller hjertet. Du kan også putte det i lommen, eller sætte en kæde i det, og gå rundt med det om halsen. Du skal bare gøre det, du synes føles rigtigt. Følg din intuition. Det er vigtigt, at du ikke presser dig selv til noget, som du ikke har lyst til lige nu eller ikke er klar til. Mærk efter i dig selv. Hvis der er en modvillighed, så skal du ikke overskride dine grænser bare for, at ”holde træningen”. Det er vigtigere, at du respekterer sindets og kroppens signaler, det er en ligeså stor del af træningen. Husk krop, sind og sjæl – ikke kun kroppen.

Træningen
Skab nogle trygge og hyggelige omgivelser. Sørg for, at du ikke bliver forstyrret, og sæt god tid af til det. Du kan tænde nogle stearinlys eller røgelsespinde, eller sætte noget musik på som du nyder. Du behøver ikke gøre det helt store ud af det, bare du skaber en stemning, som du kan lide at være i. Tag noget tøj på, som du finder behageligt. Mange kvinder bruger en nederdel eller kjole, eller tager et tæppe rundt om sig. Du kan også bare være nøgen. Sæt snor i ægget, hvis du ønsker det. Du kan bruge en tandtråd uden smag eller voks. Tag en længde på ca. 40 cm, tråd ægget og bind enderne sammen. Det kan være en god måde, at føle sig tryg på i starten, så man altid kan få ægget ud når man selv vil. Men du behøver det ikke. Ægget kan ikke sætte sig fast og vil altid komme ud, så hvis jeg ikke lige kan få det ud, venter jeg bare og så kommer det selv senere – eller når man går på toilettet. Så der er ingen grund til, at blive bange, men det kan selvfølgelig være rart med den ekstra tryghed.

Når du er klar lægger du dig ned på ryggen med bøjede og let spredte ben. Bliv bevidst om din vejrtrækning. Læg hånden på hjertet og mærk dig selv. Put den brede ende af ægget op mod dine indre kønslæber, og bevæg ægget rundt i en cirkulær bevægelse så du kan finde den rigtige vinkel som du synes virker bedst. Du må ikke bare skubbe ægget op, du skal sådan hive eller trække det op ved, at spænde og afspænde musklerne. Så når du trækker vejret ind, strammer du om ægget og forestiller dig hvordan du tager fat og holder om det. Når du puster ud, åbner du op og lader ægget komme mere og mere ind. Hold på spidsen af det, så det ikke ryger ud, man skubber nemlig til ægget når man strammer. Du skal bare trække vejret stille og roligt, og lade det tage al den tid det skal. Nogle gange går det hurtigt, andre gange tager det lidt tid. Når det først er oppe kan du næsten ikke mærke det – og det er helt normalt! Nu kan du vælge, at rejse dig og lave hvad du har lyst til, og gå rundt med det hele dagen, eller sove med det, til du vil tage det ud eller det selv falder ud. Du kan også vælge, at lave nogle øvelser.

Øvelser
Øvelserne her stammer fra Saida Désilets’ arbejde. Hun har skrevet en bog der hedder Emergence of the Sensual Woman – Awakening Our Erotic Innocence og hun arbejder med at støtte kvinders seksualitet/sensualitet, og tilbyder blandt andet online kurser om yoni ægget. Personligt har jeg selv for år tilbage fulgt hendes onlinetræning, ligesom hun var en del af gæstelærerstaben, da jeg tog min uddannelse i feminint lederskab.  Hun har også lavet en ebog om yoniægget som, udover øvelserne, også indeholder tips til fertilitet, efterfødselstræning, overgangsalderen, jomfruer, orgasmer, helbredelse af seksuelle traumer og post-kræft behandling.

Øvelse 1 Toning af musklerne:

Du lægger dig på ryggen med bøjede ben, og med fødderne i hoftebredde. Når du trækker vejret ind, løfter du langsomt hofterne så højt op du kan uden det er ubehageligt, og strammer om ægget. På din udånding ruller du langsomt ned på ryggen igen, hvirvel for hvirvel, mens du afspænder dine muskler.

Øvelse 2 Kontinens og nydelse:

Du lægger dig på ryggen med strakte ben i hoftebredde. Så flekser du fødderne så meget du kan, og bevæger dem ind mod hinanden så dine storetæer rammer hinanden. Så spreder du dem fra hinanden igen, så langt ud til siden du kan komme uden dine knæ ryger med – de skal blive i midten.

Øvelse 3 Kontinens og nydelse II:

Her lægger du dig også i samme udgangspostion, bare med helt samlede ben. Så flekser du den ene fod samtidig med, at du strækker vristen på den anden. Her kan du mærke hvordan den ene side af din skede bliver kort og trækker sig sammen, mens den anden bliver lang og strækker sig. Så skifter du langsomt fod, og mærker efter hvordan det bytter side indeni. Jo langsommere tempo, desto bedre.

Øvelse 4 Smidighed(kræver lidt mere øvelse):

Man bruger skedens 3 zoner. De sidder ca. samme sted som ledene på din langefinger, hvis du stak den op. Den første zone er den ved skedeåbningen, den anden er den tættest på livmoderhalsen, og den tredje er den i midten. Efter noget træning kan du isolere zonerne separat. Først sætter du dig op i en stilling du synes er behagelig. Så prøver du, sammen med din indånding, at stramme musklerne i første zone under ægget. Med din udånding giver du helt slip og slapper af. Så spænder du musklerne helt øverst ved livmoderhalsen over ægget, og giver helt slip igen. Så spænder du i midterste zone, som om du prøver at klemme ægget over, og giver slip igen. Bliv ved i takt med din vejrtrækning. Når du er blevet god kan du prøve med din langefinger, så du kan mærke det på den måde også.

Når du kan isolere de forskellige zoner, kan du også bevæge ægget opad og nedad med musklerne. På den måde kan du også bruge musklerne til at skubbe ægget ud igen, eller ”føde” det.

Når du er færdig med træningen renser du bare ægget med vand. Du skal kun bruge sæbe hvis det er helt naturligt. Hvis dit æg har et boret hul, så sørg for at rense det godt, eventuelt med en piberenser. Så lader du det bare lufttørre. Du kan også lave et lille saltbad til ægget, hvor du dækker det med salt og lader det ligge en tid, – både for at rense det, men også for at ”oplade” energien i ædelstenen. Dette kan du også gøre ved at hænge det i sollys eller i fuldmåneskær.

Rigtig god fornøjelse med dit yoniæg!

Hvis du har lyst, kan du købe dit eget æg lige her. Det kommer i en fin pose til opbevaring, når du ikke bruger det, og der medfølger en vejledning.

Læs eventuelt min anden guide om yoniæg her.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods