Fodrenselsesritualer


Vores fødder går på jorden, men får normalt ikke den store ærbødige opmærksomhed for deres store arbejde.

I de fleste samtidskulturer, hvor der ikke er mange muligheder for at gå barfodet, er få handlinger lige så intime som at berøre en anden persons fødder. Vores fødder er vores primære middel til at forbinde os med jorden, men de forbliver normalt begrænsede i sko eller sandaler. Rensning af en ven eller en elskedes fødder er et tegn på tillid, nærhed og åbenhed. Rensning af dine egne fødder kan være et afslappende mellemspil, der kan hjælpe dig med at føle dig fokuseret og balanceret. Fodrensning er også blevet en populær stress-forløser og forskønnelsesritual. Eksempelvis findes der jo deciderede klinikker for fodterapi og visse med bassiner med doktorfisk, der renser fødderne.

Rituel fodrenselse har en lang og indviklet historie, der involverer mange metoder og motivationer. Det er blevet brugt som en indvielse, som en indbydende gestus, en rensningsceremoni og som et middel til at vise ydmyghed. Renselsesceremonier, der involverer fødderne, udføres i mange forskellige dele af verden. I mange tilfælde var ritualets betydning todelt. Det var en måde at rense gæstens fødder på, før de kom ind i et hjem og et tegn på gæstfrihed. I buddhismen er rent vand blandet med sandeltræ til at rense fødderne et af de otte typiske tilbud. Ved at rense fødderne på et oplyst væsen, skulle det efter sigende være muligt at rense sin egen karma.

Du kan udføre et fodrenselsesritual på dig selv eller en anden som en ceremoniel aktivitet eller som en måde at slappe af. Du vil måske gerne starte med at prøve et traditionelt ritual, eller du kan føle dig komfortabel at opfinde dit eget. Prøv at blande elementer som traditionel blomster infusionsvand med eksempelvis det at sukkerskrubbe fødderne eller bruge Gua Sha. Tag dig tid til at sætte din hensigt til fodrenselsesritualet. Måske vil du gerne fjerne gamle energier i dit liv, så du kan træde frit mod din fremtid. Eller måske hjælper opblødning af dine fødder i varmt vand dig med at slappe af efter en lang dag på arbejde. Husk at takke dine fødder for deres støtte. Uanset om det er gjort med glæde eller som et betalt tilbud, er et fodrenselsessritual en hellig handling, der hædrer det guddommelige i dig og andre.

Skønhedskrystallerne Gua Sha kan også bruges til fodmassage, tjek de forskellige varianter ud i shoppen. 

Læs eventuelt også indlægget om Epsomsalt som er supergodt at tage fodbad i, og køb det her.

Læs om princippet Earthing her.  Det handler om at komme i direkte jordforbindelse, og derved lade kroppen absorbere de helt perfekte antioxidanter direkte fra kilden.

Tak fordi du læste med! Skriv gerne en kommentar, hvis du føler for det. Kærligst, Olympia

EmediateAd


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods