Gua Sha: En naturlig løsning mod forkølelse og influenza


Er du ikke sikker på, hvad Gua Sha er? I dette indlæg vil du lære, hvordan Gua Sha kan bruges til at forbedre dit helbred og dit immunsystem.

Gua betyder at skrabe, og Sha betyder røde pletter.

Her i Vesten har vi hovedsageligt fokus på gua sha som et redskab til naturlig skønhed, der kan stramme op, mindske rynker og appelsinhud. Men Gua sha er i Østen meget kendt og brugt som et massageredskab, der afgifter kroppen og styrker immunforsvaret. Dette er højaktuelt i denne coronatid vi lever i.

 Gua sha stammer fra Kina og er en tusind år gammel teknik, hvor man skraber på huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, samt spændinger og smerter. Gua Sha er en væsentlig del af traditionel kinesisk medicinsk behandling og er en særdeles effektiv holistisk behandlingsform.
Gua Sha øger blodcirkulationen på det sted, hvor du anvender redskabet. Den øgede blodcirkulation medfører en øgede afgiftningsproces. Ved brug af Gua Sha jævnligt vil du opleve fornyet energi og glød til din hud, og skrabene styrker kollagendannelsen i huden, hvilket styrker hudens smidighed og mindsker synligheden af rynker. 
Gua Sha er ikke kun en mirakelmager til sund hud, men også mod en lang række kroniske sygdomme såsom svimmelhed, migræne, spændningshovedpine, stress etc. Såvel er den en eminent ven til at afgifte, udrense og styrke kroppens immunforsvar.

Vira og bakterier er ikke noget nyt, og vores genetiske sammensætning og immunsystemets evne til at bekæmpe dem er heller ikke. Hvordan understøttede man i de gamle østlige civilisationer immunforsvaret? Hvordan behandlede de influenza? Gua Sha behandlinger har været brugt i mange år, til dette formål.

Hvad er Gua Sha?

Gua Sha er en teknik, hvor hudoverfladen skrabes med kanten af ​​et fladt værktøj i krystal, sten, træ, keramik ved hjælp af en pressebevægelse. Gua Sha stimulerer mikrocirkulation, da den udvider blodkarene og således øger blodgennemstrømningen. Det øger immuncelleaktiviteten. Det er fundet bevist i en PubMed-undersøgelse omkring immunrespons, at Gua Sha øger pro-inflammatoriske cytokiner og nedsatte immunsuppressive cytokiner (Chen T, et al, 2016).

Cytokiner er stoffer, der udskilles af celler, der har indflydelse på immunsystemets funktion. Med andre ord starter dette kemikalie, der findes i dine celler, dit immunsystemets evne til at bekæmpe vira og bakterier.

Huden er den største fysiske immunologiske barriere mod vores ydre miljø, og i kinesisk medicin relaterer huden sig til lungerne. Forkølelse og influenza påvirker normalt åndedrætssystemet, og immunsystemet forårsager en inflammatorisk reaktion på at bekæmpe det, følgelig overbelastning og produktion af sekret i lunger og luftveje.

På nogle asiatiske behandlingsklinikker ordineres Gua Sha, når patienter fornemmer, at de er i begyndelsesstadierne med at udvikle åndedrætssymptomer eller oplever en kraftig forkølelse eller influenza. Gua Sha bruges til dette formål på nakke, øvre skuldre og midt på ryggen. Lymfesystemet løber langs disse områder, og Gua Sha dræner de lymfatiske stoffer, som støtter helbredelse. Gua Sha har vist sig at kunne medvirke til at sænke feber og mindske smerter i forbindelse med forkølelse og influenza. Gua Sha understøtter immunforsvarets funktion for at fremskynde din helbredelsestid fra forkølelse og influenza.

Hvordan gør du?
Se på illustrationerne, og skrab i samme retning som pilene. Vinklen på din gua sha skal være mellem 45-90 grader på huden. Du skaber med et pres på cirka 5 på en skala fra 1-10, hvor 10 gør ondt. Skrab gerne 20-40 gange på samme sted for at opløse spændinger og frigive toxiner. Til slut dræner du lymferne ved at skrabe nedad med gua sha'en fladt mod huden og et fjerlet tryk.
Når du skraber for at afgifte og dræne lymferne, altså styrke immunforsvaret, er de vigtigste områder bryst, hals, nakke og ryg.
Du finder et udvalg af lækre krystal gua sha'er her.


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods