Guide: Hvad er Epsom salt og hvordan bruger du det?


 

Herunder kan du blive klogere på hvad Epsomsalt er og hvordan du kan bruge den til både skønhed, husholdning og i haven:

Epsomsalt er opkaldt efter en saltvands kilde på Epsom i Surrey, England. Det er faktisk ikke salt, men et naturligt forekommende rent mineral sammensat af magnesium og sulfat. Epsomsalt har længe været kendt som et naturligt middel mod en række lidelser, og har mange sundhedsmæssige fordele samt mange former for anvendelse indenfor både skønhed, husholdning og havearbejde.

Undersøgelser har vist, at magnesium og sulfat begge absorberes let gennem huden, hvilket gør Epsomsalt til en nem og ideel måde at nyde de tilknyttede sundhedsmæssige fordele. Magnesium spiller en række roller i kroppen, herunder regulerer det aktiviteten af mere end 325 enzymer, reducere inflammation, hjælper muskler samt nerve funktion, og hjælper med at forhindre arterie fortætning. Sulfater hjælper med at forbedre optagelsen af næringsstoffer, skyller toksiner ud, og hjælper med at lette migræne eller hovedpine.

Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved at bruge Epsomsalt?

Epsomsalt har været kendt i hundreder af år, og i modsætning til andre salte, har det gavnlige egenskaber, som kan lindre krop, sind og sjæl.

Nogle af de utallige sundhedsmæssige fordele omfatter afslapning af nervesystemet, heling af hudproblemer, beroligelse af rygsmerter og ømme lemmer, lettelse af muskelspændinger, behandling mod forkølelse og overbelastning, samt uddrivelse af giftstoffer fra kroppen.

En af de enkleste måder at lette stress og stress-relaterede problemer på, er at fylde badekaret med varmt vand og tilsætte et par kopper Epsomsalt.

Nogle af de bemærkelsesværdige fordele ved Epsomsalt kan nævnes:

Letter stress og afslapper kroppen

Stress dræner kroppen for magnesium og øger niveauet af adrenalin. Ved opløsning i varmt vand, kan Epsomsalt absorberes gennem huden og efterfylder niveauet af magnesium i kroppen. Magnesium hjælper med at producere serotonin, et stemningsopløftende kemikalie i hjernen, der skaber en følelse af ro og afslapning. Forskning viser, at magnesium også forøger energiniveau og udholdenhed, ved at tilskynde til produktion af ATP (adenosin trifosfat), som øger energien i cellerne. Eksperter mener, at bade med Epsomsalt mindst tre gange om ugen hjælper dig med at se bedre ud, føle dig bedre tilpas og få mere energi. Magnesium ioner hjælper dig også med at slappe af og reducere irritabilitet ved at sænke virkningerne af adrenalin. De skaber en afslappet følelse, forbedrer søvn, koncentration, hjælper muskler og nerver så de kan fungere korrekt.

Lindrer smerter og muskelkramper

Et Epsomsalt bad er kendt for at lette smerter og lindre inflammation, hvilket gør det gavnlige i behandlingen af ømme muskler, bronkial astma og migræne. Desuden har det været kendt for at helbrede sår og reducere ømhed efter en fødsel. Bland en tyk pasta af Epsom salt med varmt vand og anvend det for at få en beroligende komfort. Prøv iblødsætning af dine ømme, trætte (og ildelugtende) fødder i en balje med vand med en halv kop Epsomsalt. Epsomsalt blødgør huden og vil endda neutralisere føddernes lugt.

Hjælper muskler og nerver til at fungerer korrekt

Undersøgelser viser, at Epsomsalt kan hjælpe med at regulere elektrolytter i kroppen, hvilket sikrer velfungerende muskler, nerver og enzymer. Magnesium er også kendt for at være gavnlig støtte til den korrekte optagelse af calcium, der tjener som en hovedledning af de elektriske impulser i kroppen.

Hjælper med at forhindre tilstopning af arterierne og blodpropper

Epsomsalt menes at forbedre hjertets sundhed, og hjælper med at forhindre hjertesygdomme og slagtilfælde, ved at forbedre blodcirkulationen, beskytte elasticiteten i arterierne, forebygge blodpropper, og reducerer risikoen for pludselige hjerteanfald.

Gør insulin mere effektivt

Korrekte magnesium og sulfat niveauer øger effektiviteten af insulin i kroppen, og kan hjælpe til med at sænke risikoen for eller udvikling af alvorlig diabetes.

Lindrer forstoppelse

Talrige undersøgelser har vist, at Epsomsalt kan anvendes til behandling af forstoppelse. Taget internt, kan Epsonsalt virker som afgiftende og udrensende for tarmen. Saltet virker som et afføringsmiddel ved at øge vandet i tarmene og kan således bevirke lindring af forstoppelse.

Fjerner giftstoffer fra kroppen

Sulfaterne i Epsomsalt hjælper med at skylle toksiner og tungmetaller ud af cellerne. De lemper muskelsmerter og hjælper kroppen med at fjerne skadelige stoffer. Din hud er en meget porøs membran og tilføjes de rigtige mineraler til badevandet udløser der en proces, der kaldes omvendt osmose, som faktisk trækker salt ud af kroppen, og skadelige giftstoffer sammen med den. Tag et afgiftende bad, mindst én gang om ugen tilføjet to kopper Epsomsalt til vandet i et badekar, og lig i vandet i mindst 10 minutter.

Hjælper til bedre søvn

Magnesium er en af de vigtigste mineraler i kroppen. Og magnesium-mangel er forbundet med søvnmangel. Tag et bad i Epsom salt inden sengetid. Et kvarter i en balje med to store krus epsom salt er rigeligt. Det afgifter kroppen for giftstoffer og giver kroppen et boost af magnesium, der sikrer en SKØN søvn og totalt afslappede muskler. Har du ikke et badekar, kan du tage et fodbad med samme mængde i stedet for. Du kan også købe Epsom Creme og smøre en teskefuld på ryggen inden sengetid.
Jo mere, du mangler magnesium, jo dårligere vil du sove de første dage, når kroppen fylder lagrene igen. Det skal så at sige være skidt, før det kan blive godt. det er et tegn på, at du er i ekstrem mangel.

Epsomsalt og dets anvendelse ?

Uanset om du kan lide en afslappende tur i badekarret, eller ønsker at forbedre din skønhed ubesværet, kan Epsomsalt bidrage med en hel masse godt til din livsstil.

For at tilføre din hud ekstra fugt ved karbade med Epsomsalt kan der tilsættes 1/2 kop olivenolie eller mandelolie. Brug ikke sæbe, da det vil forstyrre virkningen af saltene. Forsøg at hvile i ca. to timer bagefter. Hvis du har gigtplagede led, forsøg da at bevæge dem så lidt som muligt efter et Epsom salt bad for at forhindre overbelastning i leddene.

Tag et fodbad, for at forkæle trætte fødder ved at tilføje 1/2 kop Epsom salt til en balje med varmt vand. Slap af og lad fødderne nyde det i 20 minutter. Eventuel hård hud fjernes ved hjælp af en pimpsten. Tør fødderne, hvorefter du kan tilsætte to dråber æterisk pebermynteolie til din naturlige favorit fugtighedscreme, f.eks. shea eller kokos smør, og masser fødderne.

Hvis du er gravid eller har nogen sundhedsmæssige betænkeligheder, tjek da med din læge, før du bruger Epsomsalt.

Køb den skønne og virksomme epsomsalt her

Epsom Salt Anvendelse: SUNDHED

 • Fodsvamp: sæt fødderne i blød i et Epsomsalt bad for at hjælpe og lindre symptomerne på fodsvamp.
 • Fjern splinter: iblødsæt det angrebne hudområde i et Epsomsalt bad for at trække splinten ud.
 • Lindre forstuvninger og blå mærker: Tilsæt 2 kopper Epsomsalt til et varmt bad, for at mindske smerter og hævelse efter forstuvninger og blå mærker.
 • Let ubehag af gigt: lindrer ubehaget af gigt og reducere inflammation ved at tilføje 2-3 tsk Epsomsalt i en balje og brug herefter klude dyppet i vandet som kompres mod de udsatte områder. Vandet skal være så varmt så det er behageligt..

Epsom Salt Anvendelse: SKØNHED

 • Eksfolier død hud: I brusebad eller badekar blandes en håndfuld Epsom salt med en spiseskefuld bade- eller olivenolie, og herefter gnider du hele din våde hud ind for at eksfoliere og blødgøre. Skyl grundigt.
 • Eksfoliering af ansigt: for at rense dit ansigt og eksfolierer huden på samme tid, blandes en halv teskefuld Epsom salt med din almindelige rensecreme. Masser blidt ind i huden og skyl med koldt vand.
 • Løsne hudorme: Tilføj en teskefuld Epsom salt og 3 dråber jod i en halv kop kogende vand. Anvend denne blanding til hudorme med et stykke vat.
 • Fjern fod lugt: Bland en halv kop Epsom salt i varmt vand og bad dine fødder i 10 minutter for at fjerne dårlig lugt, lindre ømme fødder, og blødgøre ru hud.
 • Hår Volumen: Kombiner lige dele balsam og Epsom salt og varme det i en gryde. Arbejde den varme blanding gennem dit hår og lad den sidde i 20 minutter. Skyl grundigt.

Epsom Salt Anvendelse: HUSHOLDNING

 • Rene badeværelse fliser: Bland lige dele Epsom salt og flydende opvaskemiddel og bruge det på badeværelse fliser.
 • Undgå snegle: Drys Epsom salt på eller i nærheden af indvendige indgange for at forhindre snegle.

Epsom Salt Anvendelse: HAVEN

 • Gød dine stueplanter: De fleste planter har brug for næringsstoffer som magnesium og svovl for at trives, og Epsom salt gør hovednæringsstoffer som i de fleste vegetabilske fødevarer (kvælstof, fosfor, kalium) mere effektive. Drys Epsom salt en gang om ugen for at gøde dine stueplanter, blomster og grøntsager.
 • Hold din græsplæne grøn: Magnesium sulfat krystaller giver, når de tilføres jorden, de vigtige næringsstoffer, der medvirker til at forhindre gulfarvede blade og tabet af den grønne farve (magnesium er et væsentligt element i klorofyl molekyler) i planter. Tilsæt 2 spsk Epsom salt til en liter vand og vand din græsplæne for at holde græsset sundt og grønt.
 • Insektspray: Brug Epson salte på din græsplæne og i haven til sikkert og naturligt at slippe af planteskadegørere, som snegle og larver.

Kilde: seasalt.com

Køb din Epsomsalt her.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods