Guide: Pimpsten – hvad er det og hvordan anvendes det?


Pimpsten har været brugt i mange år indenfor både skønhed og industri. Men ved du egentlig hvad det er? I dette indlæg kan du læse mere om, hvor pimpsten kommer fra, og hvor du bruger den i din dagligdag – måske helt uden at vide det.

Pimpsten er en porøs lavasten, der egentlig er lavaskum. Stenen skabes under vulkanudbrud ved eksplosioner inde i lavasøjlen, når et særligt højt tryk af gas er til stede. Den gasholdige lava slynges op i luften, og når den er afkølet, kaldes den for pimpsten.

Hvad bruges pimpsten til?

  • Exfoliering: Pimpsten kan bruges til at fjerne hård hud med, og kendes af de fleste danskere som den lyse sten, der ofte sidder på neglebørster. Den fås også som en rund sten. Pimpstenspulver anvendes også i ansigts- og body scrubs i knust form. Nogle sæber til speciel hård, industriel håndvask indeholder også pimpstenspulver.
  • Hårfjerning: De gamle grækere brugte pimpsten til hårfjerning. Brug en tør sten, og bevæg den i cirkulære bevægelser hen over det område, som du ønsker at fjerne hår på. Hårene bliver nærmest “rullet” af.
  • Jord: Pimpsten bruges indenfor havebrug til at blande i muldjord. Lava består af et væld af næringsstoffer og mineraler fra jordens indre, og er et af de mest næringsrige grobunde for planter. Sicilien er specielt kendt for sin rige lava jord.
  • Industri: Malet pimpstenspulver anvendes blandt andet skurepulver, tandpasta og viskelæder som poleringsmiddel. Pimpsten kan anvendes til at skrubbe kalk af porcelæn, og overfladisk rust fra jern. Overfladerne skal være våde, før du begynder at skrubbe.
  • Maleri og kreativ kunst: Brug fint, knust pimpstenspulver som en del af dit kunstmalerudstyr. Pimpstenspulveret kan bruges til at polere maling mat, og skabe spændende strukturer på malerier.
  • Fjerner fnuller på tøj: Læg din yndlingssweater eller skjorte på en flad overflade, før en tør pimpsten henover tøjet i cirkulære bevægelser, og fnulleret sætter sig på stenen. Anvend et let tryk.

Hvordan anvender jeg min pimpsten til hård hud?

For at få den ønskede effekt ud af stenen, skal både sten og hud være våd. Bevæg stenen i cirkulære bevægelser. På den måde skrubbes en del af den hårde hud, blidt bort. Skyl huden med vand efterfølgende.

Stenen kan anvendes på fødder og hænder 2-3 gange om ugen. Efter brug skal stenen skylles. Læg den et sted hvor den kan tørre helt indtil næste gang den skal bruges. Når stenen er tør, danner den ikke grobund for bakterier. Du kan også skolde den i kogende vand engang imellem for at være sikker på at dræbe eventuelle bakterier.

Når du bruger pimpstenen, slides den. Derfor bliver den mindre og mindre med tiden.. Når den er så lille at den er uhåndterlig, er det på tide at købe en ny.

Hvad er der specielt ved pimpsten?

Pimpsten er 100 % naturlig. Den er lavet af naturen, og spyet ud af jordens indre, og der er masser, hvor den kommer fra. Rundt omkring i verden findes der pimpstensminer, og vulkaner udspyer jævnlig det specielle lavaskum. Så du kan roligt skrubbe løs med god samvittighed.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods