Hvordan stress påvirker de kvindelige hormoner


Stress er den største trussel mod kvinders sundhed og velvære i dag.

Det er den første årsag til sygdom og den førende årsag til over 70% af de primære lægerbesøg.

Stress påvirker kvinder mere end mænd, og kvinder manifesterer flere fysiske og følelsesmæssige symptomer fra virkningerne af stress, hvilket resulterer i menstruationsudfordringer, depression, angst, søvnløshed, fordøjelsesproblemer, tab af libido og meget mere.

Stress kan især påvirke kvinders sundhed, fertilitet og følelser, da vores reproduktive systemer reguleres af de signaler, vores hormoner udsender.

Høje niveauer af stress eller vedvarende stress kan påvirke kvinders sundhed og velvære på mange måder.

Stress kan påvirke kvinders sundhed ved at forårsage:
Hovedpine og migræne
Muskelspænding og smerter
Depression og angst
Hjerteproblemer
Fordøjelsesforstyrrelser
Overspisning og fedme
Uregelmæssig menustration
Øgede PMS symptomer
Alvorlige kramper i menstruationen
Lav libido
Infertilitetsproblemer

Når vi er stressede, skaber vores kroppe høje niveauer af stresshormoner, såsom adrenalin, cortisol og prostaglandiner, som kan ændre vores menstruationscyklusser, forsinke ægløsning og forårsage øget betændelse i hele kroppen.

Vi har dog også hormoner, der får os til at føle os godt tilpas ved at sænke vores stressniveauer og øge positive følelser.

Ved at tage bevidste skridt til at forbedre vores glade hormoner kan vi støtte hele vores helbred og velvære.
Tricket til at stoppe stress
Mens alle fremstiller oxytocin, er kvinder i stand til at opleve maksimale mængder af dette hormon i vores liv, såsom gennem amning, fødsel og orgasmer.

Oxytocin forbedres også af østrogen, det kvindelige kønshormon, og påvirker derfor kvinder stærkere.

Vi har også et større behov for oxytocin end mænd på grund af effekterne af stress, der påvirker vores krop, hormoner, reproduktionscyklusser, immunforsvar og træthed mere.

Når vi fratages oxytocin, kan vi blive irritable og hidsige ved manglen af kærlighedshormoner og stigningen af ​​stresshormoner!

Forøgelse af vores oxytocin-niveauer understøtter derimod trivsel, reducerer cortisol direkte og forbedrer den feminine sundhed.

De mere kærlige følelser, du oplever i livet - uanset om du nyder et lækkert måltid, tager et beroligende bad, læser en inspirerende bog eller har en samtale med nogen, du har tillid til - jo større vil dine oxytocin-niveauer være, og jo mere rolig og afbalanceret føler du dig og agerer dette ud i dit liv.
Effekten af kærlige følelser
Når vi oplever stress, kan vi reducere denne ved at deltage i omsorgsfulde aktiviteter eller forbinde os med andre kvinder, hvilket også skaber oxytocin, kærlighedshormonet.

Jo større niveauer af oxytocin vi har i vores krop, jo mindre påvirkes vi af stress, og jo mere føler vi kærlighed, lykke, enhed, forbindelse og sundhed.

Det er utroligt, hvor kraftfuld hvile og nænsom næring af krop og sjæl kan være for vores feminine helbred og velbefindende.

For at være succesrige kvinder i den moderne verden fyldt med øgede stressfaktorer og krav, må vi omfavne visdom endnu dybere, som aktive handlinger for at understøtte naturlig sundhed for kvinders velvære.

Det er tid til at anerkende nødvendigheden af kærlighedens natur for kvinders velvære.

Stop stress ved at prioritere hvile, forbindelse, egenomsorg og kærlighed!

Gå ud i naturen, gå en tur, træk vejret bevidst, udfør afslappende aktiviteter, der gør dig rolig og glad, og tilbring tid med dem, du elsker.

Jo mere vi fokuserer på KÆRLIGHED, desto mindre påvirkes vi af stress.
Kvinders velvære er afgørende vigtig i vores samtid
Kvinders velvære er en af de vigtigste faktorer for at støtte sundhed, velstand og vitalitet for ALLE mennesker i vores verden.

At løfte kvinders velvære har den største indflydelse i samfund og lande globalt, for at skabe langvarig bæredygtig forandring, sundhed, uddannelse og rigdom.

Virkningerne af at styrke kvinders sundhed påvirker ikke kun kvinder, men deres hele familier og de kommende generationer.
Så glem aldrig din selvomsorg. Gør i dag aktive handlinger for at føle ro indeni.


Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods