Hvorfor også mænd har gavn af at bruge infrarødt saunatæppe jævnligt


Når folk tænker på infrarøde saunatæpper, antager de ofte fejlagtigt, at det kun er kvinder, der skal bruge dem. Faktisk har mænd mange sundhedsmæssige forhold og problemer, som let kan afhjælpes ved regelmæssig brug af infrarøde saunaterapi.

Mænd har brug for mindre stress og mere søvn

Mange mænd oplever ofte, at de bliver stressede på arbejdet, hvilket kan føre til træthed og søvnløse nætter. Desværre er mænd mindre tilbøjelige til at tale åbent om ting som stress og har derfor det sværere at håndtere det.

Ifølge det amerikanske fysiologiske samfund mener kun 58% af mændene, at det er meget vigtigt at få nok søvn, og kun 25% af mændene rapporterer, at de får nok af det. Dette viser, at uanset årsag har mange mænd svært at få nok søvn, selv dem der vurderer det som meget vigtigt. Samfundet fandt også, at 59% af mændene synes, at håndtering af stress er vigtig, mens kun 30% rapporterer, at de med succes har formået at kontrollere deres stress.

Begge undersøgelser antyder, at mænd har brug for at gøre noget ekstra, såsom at bruge et infrarødt saunatæppe, for at slappe af og sove bedre. Saunaer fremmer afslapning ved at hæve kroppens kernetemperatur og over tid afbalancere dine niveauer af cortisol, kroppens primære stresshormon. Den varme, der genereres, trænger også dybt ind i dit væv, afslapper muskler og lindrer spændinger.

Den samlede effekt af dette er, at du vil føle dig mere afslappet og mindre stresset. Denne afslapning kan også føre til en bedre nats søvn.

Infrarøde saunaer som hjælp til træning

American Psychological Society fandt ud af, at 16% af mændene sandsynligvis dyrker sport for at håndtere stress. Dette tal kombineret med antallet af mænd, der dyrker sport eller træner en eller anden form for motion regelmæssigt, betyder at mange mænd vil lide af muskelspændinger og -ømhed, samt potentielle skader.

Det infrarøde saunatæppe har vist sig at hjælpe med helingsprocessen og lindre muskelsmerter. Dette sker, da varmen understøtter iltning af blodet, og får blodet til at pumpe hurtigere rundt i kroppen. Forøgelsen i blodgennemstrømningen til det skadede område fremmer hurtigere heling af beskadiget væv og muskler.

Udover dette tilbyder infrarøde saunatæpper også mænd mange andre fordele. De hjælper med at øge blodcirkulationen, sænke blodtrykket og reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Metabolisk hastighed øges også, hvilket betyder, at vægttab kan blive lettere, da du potentielt kan forbrænde op til 600 kalorier på en 30-minutters session.

Infrarød saunaterapi kan have en enorm indflydelse på en mands sundhed. Stop med at tænke på saunatæppet som et produkt til kvinder, og nyd alle de sundheds- og wellnessfordele, som et infrarødt sauna har at tilbyde.

Kilder:

Ny undersøgelse viser infrarød saunafordele Patienter med kronisk træthedssyndrom, UniversityHealthNews.com

Køn og stress, Apa.orgNet Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods