Styrk immunforsvaret: Lynkur mod forkølelse og hoste


Her får du 13 enkle trin til, hvordan du styrker dit immunforsvar til at være mere modstandsdygtig overfor vira og til hvordan du kan støtte effektiv helbredelse, hvis du er ramt af eksempelvis corona/covid 19 lignende symptomer.

Går du i gang med denne lynkur når de første sygdomstegn melder sig, er der gode chancer for, at du kan nå helt at afværge - eller i det mindste afkorte sygdomsorløbet betydeligt.

TIP 1. VARME
Du hjælper kroppen og immunforsvaret ved at svede igennem!

Kroppens naturlige feber er et sundhedstegn du ikke bør dæmpe (medmindre en feber bliver livstruende høj – hvilket sker meget sjældent ved en almindelig infektion).

Feberen er kroppens forsvarsmekanisme og sørger for at “brænde” vira og andre indtrængere af. De fleste bakterier og vira tåler ikke særlig godt varme og ødelægges ved lavere temperaturer end kroppens egne celler.

At stoppe en feber med febernedsættende midler, så som panodil, giver tværtimod infektionen frit løb i din krop. Når du sveder afgifter kroppen hurtigere og du kommer lettere af med affaldsstoffer.

Mærker du det mindste optræk til infektion så brug sengen som 'sauna'. Tag eventuelt halstørklæde og sokker på, iklæd dig bomuldstøj, og læg masser af dyner og tæpper over dig. Drik dine urter, tag kosttilskud, der passer til dine symptomer, gå tidligt i seng og stå op friskere næste dag.

Tag eventuelt varme bade/fodbade med epsomsalt, som vil udrense og styrke dit system.

Du kan også lave eddikesokker, hvor du vrider et par strømper op i eddike, ud over dem tager du et par varme sokker og lægger dig herefter blot i undertøj under dynen. Dette vil eskalere udrensningen. Feberen vil i starten stige af eddikesokkerne, men dette er blot godt. Sørg for at drikke meget væske/vand.

TIP 2. VITAMINER & MINERALER
Sørg for at få et dækkende tilskud af vitaminer og mineraler i organisk form. Vær opmærksom på, om du får nok zink. Husk selvfølgeligt at tage ekstra tilskud af vitamin D.

Indtag rigeligt med frugt og grønt, eller hvis du har svært ved at indtage en masse fast føde kan juicer af frugt og grøntsager også være en måde at få rigeligt med styrkende vitaminer.

TIP 3. SØVN
Sov mellem 7-9 timer hver nat i et mørkt rum og nedsæt dit stress niveau. Gå tidligt i seng, hvis du mærker at en infektion er på vej og sov så meget som muligt.

Brug eventuelt en sovemaske, så du kan lukke alt lys ude, og få restitueret og styrket kroppen bedst muligt.

TIP 4. ECHINACEA PURPUREA – RØD SOLHAT
Styrker immunforsvaret ved at øge aktiviteten i de celler i immunforsvaret, som dræber bakterier og vira.Fås i flere varianter, både tabletter, hostebolscher, mikstur, dråber og spray.

TIP 5. IMMUN-STYRKENDE THE

Opskrift til Stærk Ingefær/gurkemeje the:
Snit en hel knold ingefær (hvis de er små eller en halv af de store) i tynde skiver. Snit såvel 5-8 stykker gurkemeje.
Kom det snittede urter i en gryde og hæld ca. 2, 5 L kogende vand over. Tilføj 5-8 sorte peberkorn, som aktiverer de gavnlige stoffer i gurkemejen.
Tænd for varmen i den laveste blus med den laveste styrke.
Lad det simre (ikke koge) i 1,5-2 timer.
Så er teen klar, den er stærk og godt. Du få ca. en liter te.
Tag en kop og kom citronsaft og honning i. Stærk og immunstyrkende.
Resten kan gemmes i køleskabet med urterne i, den bliver bare stærkere og der kan hældes noget mere vand i til ønskede styrke.

TIP 6. NÆSESPRAY
Brug næsespray med saltvand, propolis eller adet. Desinficerer næseslimhinde, bihuler og svælg. Bruges flere gange dagligt og tager også kløe og irritation. Immun stimulerende og lokalt betændelseshæmmende. Propolis er blevet brugt af mennesker som naturlægemiddel i tusindvis af år.

Du kan også købe en næseskyller, og skylle med isotonisk saltvand(vand som har samme saltmætning som kroppen).

TIP 7. C-VITAMIN
Sørg for at få nok c-vitamin. C-vitamin virker kun forebyggende og det er derfor vigtigt at du får rigeligt med c-vitamin i maden for at forebygge. Gode kilder til c-vitamin er spinat, citrus frugter, grønkål, rød peberfrugt etc.

TIP 8. HVIDLØG
Hvidløg er et naturligt antibiotika som også fremmer de naturlige 'dræber celler' og øger dermed immunforsvaret. Hvidløg virker slimløsende og desinficerende og er derfor et fortræffeligt middel mod forkølelser og halsbetændelse. Brug hvidløg i alt. Put hakkede hvidløg på din mad, i din juice osv.

Spis min.5-7 fed dagligt til du ikke mærker symptomer mere.

Prøv denne hvidløgskur: Pres alle fed i et stort økologisk hvidløg og hæld i et rent syltetøjsglas med låg. Tilsæt 1-3 spsk. honning, evt manuka honning og overhæld blandingen med vand til hvidløget er akkurat dækket. Drik blandingen i slurke henover dagen.

Rigeligt med bladgrønt og persille kan tage lugten.

TIP 9. SKÅNEKOST
Følg skånekost og udeluk slik, sukker, forarbejdet mad og stærkt opvarmede kulhydrater (brød, chips, kiks osv) helt.

Indtag rigeligt med vand, juicer, solbærsaft, hønsekødssuppe og grød.

TIP 10. ANTI-HOSTE TE
Når du mærker optræk til hoste eller slim:

Halver en hel chili og overhæld med kogende vand i et tekrus. Tilsæt 1 cm hakket ingefær.

Virker øjeblikkeligt slimløsende og hostestillende.

Stoffet capsaicin i chili minder utroligt meget om den aktive komponent i Guaifenesin (et slimløsende medikament). Chili har desuden bakteriedræbende og smertelindrende egenskaber.

TIP 11. KOLLOIDT SØLV

Kolloid sølv (også kaldet sølvvand) er et meget virksomt middel til at kurere alle mulige smitsomme sygdomme. Det adskiller sig fra moderne antibiotika, idet det ikke er afhængighedsskabende og ikke forårsager resistens overfor bakterier og vira.

Kolloid sølv er et antibiotikum med evnen til at fjerne svamp, vira, bakterier og parasitter.

Det er et mineraltilskud, som dræber alle de mikroorganismer, der forårsager sygdomme. Derfor er det meget kraftfuldt.

TIP 12. TØRBØRSTNING

Stimulerer lymfesystemet
Tørbørstning stimulerer lymfesystemet og dermed et sundt immunforsvar og kroppens generelle udrensningsprocesser (udrensning som bl.a. også foregår i/via lymfen). Lymfesystemet består af et omfattende ‘net’ af lymfekar og lymfeknuder, som er spredt rundt i kroppen. I lymfesystemet løber lymfen, som er en klar væske, der indeholder milliarder af infektionesbekæmpende hvide blodlegemer. Lymfesystemet er bl.a. en vigtig del af immunforsvaret og et sundt lymfesystem med et godt lymfeflow er helt essentielt i bl.a. vores forsvar mod vira, bakterier og kræft.

Mindsker stress
Tørbørstning er en virkeligt god praksis til at komme mere ‘ned i kroppen’ (modsat at være mere ‘oppe i hovedet’, hvor man hele tiden tænker over tingene og glemmer at mærke og lytte til kroppen). Under tørbørstningen fokuseres på alle kroppens forskellige dele og det kan have en meget gavnlig og ‘groundende’ effekt i en hverdag, hvor alt andet måske går lige lovlig stærkt. Tørbørstning har for nogle den samme afstressende effekt som en god helkropsmassage.

TIP 13. STYRK DIN TARMFLORA

4 tip til tarmvenlig mad

1. Spis flere kostfibre

De gode bakterier i tarmen lever af forskellige typer kostfibre. Dem får du især i:

• Kål
• Bælgfrugter
• Fuldkornsprodukter

Put for eksempel frossen broccoli i saucen, når du laver boller i karry. Eller lav en salat af kogte grønne bønner med en god dressing. Havregryn og rugbrød er også gode kilder til kostfibre.

2. Drik mere vand

Kostfibre suger væske. Drik mere vand, så du ikke får forstoppelse.

3. Spis fermenterede madvarer

Gavnlige bakterier findes ofte i gærede eller fermenterede madvarer, for eksempel yoghurt, surkål, den fermenterede kål kimchi og tedrikken kombucha.

4. Skær ned på

• Sukker
• Ikke-fuldskornsprodukter
• Kød

Pas godt på dig selv og dine medmennesker!Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods