Oftest stillede spørgsmål/Infrarøde Saunatæpper


Regelmæssig infrarød behandling er gavnligt på mange områder.
En infrarød varmebehandling er god til mange ting. Forkølelse, smerter i led, overvægt og forhøjet blodtryk er bare nogle af de ting, en infrarød varmebehandling kan hjælpe dig af med.

Her kan du finde svar på de typisk stillede spørgsmål:

Hvor lang leveringstid er der?

Normal afsender flere gange om ugen, og du kan forvente der går 1-2 dage til modtagelse, efter ordren er opdateret med trqckinginformationer. 

3 zoners saunatæpper har en leveringstid på cirka en uge. 

Øvrige saunatæpper har pt en leveringstid på cirka 4 uger, da de grundet den store efterspørgsel er i restlager og under produktion. 

Jeres tæpper er nogle af de billigste på det danske marked - er det dårligere kvalitet?

Vores tæpper er rigtig god kvalitet, og præcis de samme som sælges i flere andre shops i Danmark. De priser vi aktuelt kører med er intropriser, og prislejet er sat som det er, for at give flest muligt muligheden for at kunne erhverve sig et saunatæppe, og få glæde af de helsebringende effekter.

Hvor ofte kan/må jeg bruge saunatæppet?

Hvis kroppen er meget svækket anbefaler vi, at man starter langsomt op og gradvist øger brugen af den infrarøde sauna, efterhånden som kroppens sundhed bliver styrket. En god tommelfingerregel for brug af sauna er:

- Kroppen er stærkt svækket

Hvis kroppen er stærkt svækket og har et stort afgiftningsbehov, bør man blot starte med 4-5 minutter, 2 til 3 gange om ugen. Herefter øger man med 30 sekunder indtil man når op på 15-30 minutter. Og efterhånden som kroppens sundhed styrkes vil man også efterhånden kunne øge til daglig behandling.

- Kroppen er svækket

Start med 1 til 2 gange om ugen i maximum 10-15 minutter ad gangen. Efterhånden som kroppens sundhed styrkes kan man øge til daglig brug, og ligeledes kan man øge minutterne til mellem 20 og 50 minutter pr. behandling og aldrig mere end 1 time pr. behandling.

- Førstegangsbruger af infrarød sauna / ved godt helbred

Hvis man er førstegangsbruger af infrarød sauna og ved godt helbred, kan man starte med 20-30 minutter, 2 til 3 gange om ugen og øge til daglig brug og ligeledes øge minutterne med op til ca. 50 minutter, men aldrig mere end 1 time pr. behandling.

Må jeg bruge saunatæppet på min seng?

Du kan bruge saunatæppet på din seng, din sofa, på en yogamåtte eller et tykt tæppe på gulvet. Du skal ligge godt. Nogle tror, at man SKAL ligge på hårdt underlag - det er ikke tilfældet. Det er blot vigtigt at saunatæppet ligger fladt, når det er tændt/varmt, da kulfibertrådene indeni ellers kan blive beskadiget.

Kan man være flere brugere?

Man kan sagtens være flere om at bruge tæppet, en af gangen naturligvis.

Hvordan gør man saunatæppet rent?

Det anbefales at du ligger dig imellem 2 lagner eller indeni et dynebetræk, når du bruger saunatæppet. Således vil tekstilerne absorbere sveden og affaldsstofferne. Selve tæppet tørrer du af med en hårdt opvredet klud i sæbevand. Du kan også spritte det af.

Hvordan er zonerne fordelt i tæppet?

På 2 zoners tæppern sidder varmezonerne henholdsvis på ved overkroppen og ved underkroppen. Du kan vælge kun at tænde den ene eller begge.

På 3 zoners tæppet sidder en zone ved benene, en zone midt på og en zone øverst. Her kan du også vælge at tænde alle zoner eller kun en eller to.

Kan jeg bruge saunatæppet på klienter i min klinik?

Ja, saunatæppet er professionel kvalitet, som du sagtens kan bruge hyppigt i eksempelvis klinik.

Hvor dybt trænger strålerne ind i huden?

Man siger typisk at de infrarøde stråler trænger 3-5 cm ind, mod en almindelig sauna, der trænger 1,5 cm ind. Hele organismen er et holistisk system, og også organer, knogler, muskler og led opvarmes og lindres på en blid og effektiv måde af den infrarøde behandling.

Hvad koster det i strøm at bruge saunatæppet?

Det koster ca. 1,40 kr at bruge tæppet i 1 time, på højeste temperaturindstilling.

Må man bruge saunatæppe, når man har implantater?

Det er uproblematisk at bruge saunatæppet, hvis man har implantater, dette gælder både f.eks. kunstig hofte / knæ (titanium) og implantater af silikone. Det anbefales dog, at man først rådfører sig med sin egen læge.

Må man bruge saunatæppe, når man har kobber spiral?

Den anbefales at man max bruger saunatæppet på 40 grader, når man har kobberspiral. Men rådfør dig med din læge

Nedsætter brug af saunatæppet mænds fertilitet?

Der er ikke konstateret hormonale ændringer i testosteron og dotropin hos mænd under regelmæssig saunabadning. Indholdet af prolaktin stiger imidlertidig både hos mænd og kvinder. Der findes påstande i litteraturen om at sædkvalitet og mængde bliver dårligere som følge af saunabadning.
Der findes dog intet videnskabeligt bevis for nedsat frugtbarhed ved brug af infrarødt saunatæppe.

Til gengæld har det en masse positive effekter for mænd

Må børn bruge saunatæppet?

Børn har ikke samme evne til at svede og regulere kroppens temperatur som voksne. Dette skyldes, at et barns svedkirtler ikke er fuldt udviklede, og evnen til at møde hjertets krav om øget blodgennemstrømning er også begrænset hos et barn. Derfor frarådes infrarød sauna til børn under 6 år.

Børn kan, under opsyn af voksne, anvende infrarød sauna. Vær opmærksom på, at barnet får rigeligt med vand både før og efter behandlingen.

Må man bruge saunatæppet, når man tager medicin?

Personer som tager mediciner hæmmer svedproduktion (f.eks. betablokkere) eller som har sygdomme, der forårsager overfølsomhed overfor varme, bør kontakte sin læge inden brug.

Det kan være smart at konsultere din læge før brug, under følgende omstændigheder:


Du er gravid eller ammer
Du har store åbne sår
Du lider af Hemophiliacs
Du lider af Rosacea
Du lider af Lupus, gigtsygdom der angriber væv og organer (begge typer)
Du har pacemaker eller hjerteproblemer
Du er alvorligt syg
Du har implantater
Hvis du har feber
OBS – får du receptpligtig medicin, konsultere altid først egen læge inden brug af infrarød saunatæppe.

Hvis der opstår ubehag under brugen, skal man straks stoppe.

Overvejer du at anvende infrarød sauna til smertelindring og forebyggelse af ovennævnte eller er man generelt i tvivl, bør man altid først konsultere egen læge.

Kan jeg købe saunatæppet med ratebetaling?

Ja, det kan du. Vi har indgået aftale med Viabill, som varetager aftalerne med de kunder, der ønsker at ratebetale eller udskyde betalingen til næste måned. Du vælger blot Viabill som betalingsmetode i kassen, og indgår her let og enkelt aftale med Viabill om det videre forløb. Varen sendes efter din bestilling.

Find udvalget her

 Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods