Sådan afstresser du på 5 minutter


I dette indlæg tager vi et kig på en nem, men kraftfuld form for meditation, som du kan bruge til at afstresse i løbet af få minutter. Hvad mere er, du behøver ikke nogen tidligere meditativ erfaring; alt det kræver er et åbent sind og en vis motivation til at øve sig.
Du ved sikkert allerede, at meditation er fysisk og mentalt beroligende, men det er også følelsesmæssigt beroligende. Det gør meditation mest behagelig og revitaliserende.

Karakteren af ​​stress - Hvad er stress?

Når sindet suser fra den ene tanke til den næste som et jetfly, og den fysiske krop føles intenst pulserende, er det en almindelig form for stress. Er dette en behagelig eller ubehagelig mental tilstand? For at besvare det spørgsmål foreslår jeg, at du tuner ind på dine kropslige fornemmelser, næste gang du er under stress. På den måde kan du mærke selv.

Stress udløses generelt af store arbejdsbyrder og stramme tidsplaner. For eksempel skal du dække en kollega på kontoret, der har sygemeldt sig, hvilket fordobler din arbejdsbyrde. Et andet scenarie kan være en deadline. Denne tid vi lever i, med restriktioner, virus, uforudsigelige udmeldinger fra myndighederne, test mv, kan også hidbringe megen stress.

I sidste ende er tankebanerne årsagen til stress. Alene tanken om en stor arbejdsbyrde eller en stram tidsplan kan give anledning til en følelse af panik. Med denne viden er det ret nemt at se, at afstressning grundlæggende handler om ikke at overtænke. Med andre ord er den mest effektive måde at lindre stress på ved at tage en tænkepause.

Sådan afstresser du:

Guidet meditation Guidet meditation involverer ikke tænkning. I stedet arbejder du med almindelig bevidsthed. Når du mediterer, giver du afslappet opmærksomhed til dit meditationsobjekt. Sindet falder til ro i det øjeblik, bevidsthed overtager tænkningens plads. I denne sammenhæng betyder bevidsthed, opmærksomhed og mindfulness det samme, de peger alle på en sindstilstand, der er fri for tanker.

Guidet meditation er en af ​​de nemmeste meditationsteknikker, der findes. Hvad mere er, det er lige så behageligt, som det er kraftfuldt. Alt du skal gøre er at trykke på play, lukke øjnene og følge stemmeinstruktionerne.

Meditationstips

Mediter i et stille rum, hvor du ikke bliver forstyrret. Det gør det lettere at slappe af og koncentrere sig. Det er også en god idé at slukke for lyden på din mobiltelefon. Mediter liggende på ryggen. Det er naturligt at slappe af i kroppen, mens du ligger ned. Husk, at en afslappet krop giver et afslappet sind og omvendt, så gør dig så godt tilpas som muligt. Hvis der ikke er nogen steder at ligge ned, vil det være fint at sidde på en stol. At meditere med lukkede øjne gør det lettere at holde fokus. Desuden har mørke en beroligende effekt på sindet. Så hvis du vil, kan du slukke lyset i rummet. Giv altid afslappet opmærksomhed til dit meditationsobjekt, hvis du prøver for hårdt, øger du kun fysisk og mental spænding. Mediter 1-2 gange om dagen i minimum 5 minutter pr. session. Det er bedre at lave flere 5-minutters meditationer med korte pauser end en lang session. I begyndelsen bliver sindet hurtigt træt, da det ikke er vant til at give sin kontinuerlige opmærksomhed i længere perioder. Mediter om morgenen, mens du stadig er i sengen. Det giver dig en frisk start på dagen. Ligeledes kan du forbedre kvaliteten af ​​din søvn ved at lave en session, inden du går i seng om natten.

En sidste bemærkning. Jo mere du øver dig, jo dybere tager meditationen dig, hvilket gør afstressningen mere effektiv. De beroligende og afspændende virkninger bliver også mere udtalte med erfaring. Kort sagt, du har alt at vinde ved at etablere en regelmæssig meditationspraksis.

God fornøjelse!Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods