Styrk din vitalitet gennem pleje af dine lymfer


Lymfesystemet er en vigtig del af kroppens evne til at afgifte og have en stærk immunfunktion. Det har evnen til at filtrere mange typer giftige stoffer og affaldsprodukter ud af et indviklet dræningssystem.

Lymfesystemet er et netværk af væskefyldte knuder, kirtler og organer, der inkluderer mandler, adenoider, milt og thymus og er til stede i hele kroppen. Det består for det meste af lymfekar, der transporterer lymfe - en væske, der indeholder infektionsbekæmpende hvide blodlegemer - til lymfeknuder. Lymfeknuder er placeret i hele kroppen, men de største grupperinger findes i nakke, armhuler og lyskeområder. I lymfeknuderne filtreres lymfen. Lymfeknuder indeholder en opbevaring af hvide blodlegemer, der hjælper med at initiere antistof responser, når de præsenteres for vira, gær, bakterier og andre patogene organismer. Hævede lymfeknuder kan være et tegn på, at kroppen har at gøre med en infektion, skade eller en underliggende tilstand.

Selvom vi måske ikke føler det, er lymfesystemet en vigtig afgiftningskanal. Det renser konstant kroppen og beskytter os mod skadelige udefrakommende angribere. Lymfesystemet skyller toksiner, der indføres i kroppen fra både eksterne kilder (mad, luftforurening, personlig plejeprodukter, vand osv.) Såvel som interne kilder (beskadigede proteiner og metabolisk/cellulært affald), hvilket gør det til en af ​​de mest vigtige systemer i den menneskelige krop. Uden ordentlig lymfegennemstrømning kan systemet blive overbelastet med toksiner, der kan overvælde eliminationsveje, herunder lever, nyrer, lunger, hud, blod og lymfevæv. Dette kan resultere i kompromitteret afgiftning, der fører til forstoppelse, lav energi og yderligere ophobning af toksiner.

Ligesom leveren og nyrerne er det vigtigt at give lymferne den opmærksomhed, den fortjener. Et sundt lymfesystem er direkte relateret til vores nuværende sundhedstilstand og giver et stærkt og elastisk immunsystem, der understøtter vores langsigtede helbred. For optimal sundhed er det vigtigt at stimulere lymfesystemet gennem bevægelse, korrekt hydrering, muskelsammentrækning, hydroterapi og vejrtrækning, for at cirkulere lymfevæsken effektivt gennem kroppen. En stillesiddende livsstil kan påvirke lymfesystemet og dermed hele immunforsvaret negativt. Ved at tage sig af dit lymfesystem og få det i tip-top form, hjælper det med at skabe en smuk indre og ydre glød til dig.

Stress er også forbundet med stagnation i lymfesystemet på grund af de biokemiske og hormonelle ændringer, kroppen oplever. Kronisk stress kan bidrage til betændelse i kroppen, og når det ikke kontrolleres, kan dette forårsage celleskader, som skaber blokeringer i lymfesystemet. Lymfesystemet er forbundet med det sympatiske nervesystem (som antændes under stressede situationer), og dette bidrager til sammenhængen mellem kronisk stress og stagnation og betændelse i lymfestierne.

Symptomer forbundet med stillestående lymfer inkluderer:
Træthed

Oppustethed

Væskeophopning

Stivhed, især om morgenen

Hjernetåge

Kløende og tør hud

Cellulite

Stædig vægtøgning

Kronisk bihulebetændelse, ondt i halsen, forkølelse og øreproblemer

Bryst hævelse i menstruationscyklussen

Hævede lymfeknuder (i nakke eller armhuler)

Kolde hænder og fødder

Hvordan man understøtter lymfesystemet og lymfedrænering:

Hydrering: En af de mest almindelige årsager til lymfe'forstoppelse' er dehydrering. Da det består af 95% vand, bliver lymfevæsken tyk og klæbrig, uden tilstrækkelig mængde hydrering, og flyder ikke ordentligt. Ved at tilføje et stykke citron eller citronsaft til det vand du drikker, fremskynder du afgiftningsprocessen ved at skylle toksiner ud. Citroner er naturligt superalkaliserende og hjælper med at mineralisere kroppen og lymferne.

Motion/aktiv bevægelse: Motion, specifikt yoga, er en af ​​de nemmeste måder at understøtte et sundt lymfesystem på. Den naturlige energistrøm i yoga, der giver dine muskler mulighed for at trække sig sammen og slappe af, forhindrer stagnation og lindrer overbelastning ved at lade lymfe flyde frit i kroppen. En bevidst åndedrætspraksis er ekstra renselse. Øvelser som hovedstand, håndstand eller skulderstativ vil vende tyngdekraftens virkning og dræne lymfe mod hjertet for at eliminere toksiner. Yoga twists hjælper også med at skylle lymferne. Ved at presse organerne og musklerne tvinger du stillestående lymfe ud af vævet og stimulerer lymfestrømmen. Daglig bevægelse er vigtig for at holde lymfesystemet i bevægelse, såvel som for at forbedre cirkulationen og blodgennemstrømningen. Livlige, daglige gåture er en vidunderlig måde at bevæge lymferne på. Andre muligheder inkluderer dans, gang, svømning og løb. Daglig træning i en eller anden form hjælper også med at fjerne blokeret følelsesmæssig energi.

Hop: Hoppe-terapi er også nyttig til at stimulere lymfedræning. Udført på en mini-trampolin stimulerer det lymfeventilerne, hvilket giver øget cirkulation i hele systemet. Praktiser eksempelvis i 15-20 minutter dagligt, spredt ud på tre 5-minutters sessioner om dagen, for at rense lymfesystemet.

Tørbørstning: Tør hudbørstning er en fantastisk måde at tilskynde bevægelse af lymfer og blod i underliggende organer og væv i kroppen. Dette hjælper med at frigøre ophobning af toksiner, og stimulerer dine svedkirtler og porer, mens du slipper af med døde hudceller. Tørbørstning gør også underværker for at forbedre hudens elasticitet og reducere cellulite. Hvis det føles for voldsomt med tørbørstning, kan du med succes anskaffe dig et gua sha-værktøj og bruge det i stedet.OBS: Ved tørbørstning og gua sha praksis, skal du altid børste i retning mod hjertet.

Du kan finde forskellige sisalhandsker, krops- og ansigtsbørster, samt gua sha i shoppen.

Kontrastbrusning: Hydroterapi er en nem og effektiv hjemmemetode til at øge cirkulationen. Skift mellem varmt og koldt vand i brusebadet for at stimulere kredsløbssystemet. Det varme vand bringer blodgennemstrømningen til overfladen af ​​din krop, så den kan strømme frit. Det kolde vand får din krop til at føre blodet indad mod dine indre organer som en beskyttende mekanisme. Skiftende varmt og koldt vand under dit daglige brusebad øger cirkulationen og tilskynder lymfestrømmen. Prøv at indarbejde tre til fem varme til kolde cyklusser under dit brusebad. Start med varmt vand i den første del af dit brusebad, og skift derefter til koldt i sekvenser på 30 sekunder hver. Bemærk: personer med medicinske tilstande bør undgå denne praksis.

Åndedræt: At praktisere dybe indåndinger helt ned i maven har mange sundhedsmæssige fordele sammenlignet med overfladisk åndedræt. Strømmen af ​​ilt fremmer skiftet fra sympatisk tilstand til parasympatisk tilstand i kroppen. Dette er især ideelt at gøre i slutningen af ​​dagen før søvnen og før måltider, da det hjælper kroppen med at arbejde synkroniseret, og udføre sine naturlige processer, såsom afgiftning og fordøjelse, effektivt.

Sved og infrarøde saunaer: En af de bedste og sikreste måder at udrense affald og toksiner fra lymfe og blod er ved at udskille dem gennem huden. Infrarøde saunaer har evnen til at trænge ind i varmen dybt ind i kroppens væv, øge cirkulationen og fremme svedproduktion ved at skylle blod ind i disse områder for at hjælpe med at dræne lymfevæske.Du kan købe infrarøde saunatæpper i shoppen.

Massage og selvmassage: Ligesom motion er massage en fysisk intervention, der kan bruges til at øge lymfestrømmen. Forkæl dig selv med en spa-dag eller prøv at gøre selvmassage til en del af dit daglige eller ugentlige ritual. Hertil er også gua sha krystallerne effektive, hvilket de også er til nedenstående lymfedræneringsmassage.

Lymfedrænningsmassage: Lymfesystemet er direkte forbundet med vores kredsløbssystem og kan hindre vores blodgennemstrømning, hvis det er stillestående. Lymfedrænering kan understøttes gennem blid lymfemassage, som udføres på punkter langs lymfesystemet for at øge strømmen og frigive blokeringer.

Sex: Lysken hos begge køn indeholder lymfeknuder, der potentielt kan blive stagnerende uden ordentlig blodgennemstrømning og cirkulation. Sex involverer ikke kun disse områder, men aktiverer også åndedrættet, øger kroppens cirkulation og hjælper igen med at dræne lymfesystemet.

Fortsætter under billedet.

Fødevarer, der understøtter sunde lymfer

Begynd din dag med citronvand og sørg for at holde dig hydreret gennem hele dagen. Spis masser af frugt og grøntsager, der har et højt vandindhold, enzymer og fibre. Enzymerne, antioxidanterne og bioflavonoiderne i rå frugter og grøntsager understøtter lymferne, ved at hjælpe med at nedbryde toksiner og fremme fjernelsen af ​​skadelige stoffer fra kroppen. Rå frugter og grøntsager har også en tendens til at have et højere vandindhold end de fleste andre fødevarer, hvilket vil hjælpe med at hydrere kroppen og rense ud i stagnation. Fibrene i frugt og grøntsager fremmer regelmæssig eliminering og renser tarmvæggene, når mad bevæger sig gennem fordøjelsessystemet. Frisk frugt og grøntsager er også alkaliserende i kroppen og vil derfor forhindre, at skadelige bakterier og patogener opbygges, da disse har tendens til at trives i et mere surt miljø.

Gode kilder til fiber inkluderer: havregryn, havreklid, psylliumskaller, hørfrø, bønner og linser, bær, bladgrøntsager, avocado, citrusfrugter, æbler, pærer, søde kartofler, broccoli, gulerødder, rødbeder, vinter squash, selleri og bok choy.

Urter, der understøtter sunde lymfer:

Burrerod & Mælkebøtte rod: Begge er nyttige til afgiftning og udrensning. Prøv et afkog af 5 g tørret rod til 1 kop vand. Lad det simre under låg i 15-20 minutter. Sip op til 3 kopper om dagen. Dette giver også et vidunderligt alternativ til kaffe.

Burrerod kan du også få i pulverform, og blande det op i en væske.

Rødkløver og kløver: Indeholder coumariner, som hjælper med at støtte lymfesystemets normale rensningsaktivitet. Prøv en te eller infusion med 1 tsk i en kop kogt vand og lad det trække i 10 minutter. Drik 2-3 kopper om dagen.

Du kan også købe både fermeteret mælkebøtte- og rødkløversaft fra Herrens Mark. (Dette er affiliate links) Jeg bruger selv disse nærende safter dagligt.

God fornøjelse med at pleje dine lymfer ❤

Vil du holde dig selv på sporet på hjertets vej i et liv med tid til livet, og hver måned få et nyt tema, der støtter din selvudvikling og holistiske sundhed?

I Womanifesto logen får du hver måned et nyt tema, der relaterer til energiarbejde, kvindelighed, selvudvikling, mindfulness, indre kraft, årshjulet mm.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods