Sundhedsmæssige fordele ved dampbad/tyrkisk bad


Et dampbad/tyrkisk bad kan hjælpe med at åbne porer, forbedre blodgennemstrømningen, fremme frigivelsen af ​​toksiner fra huden, forbedre symptomerne på visse respiratoriske infektioner, som hoste, og lindre symptomerne på astma og luftvejs konstriktion.

Et dampbad kan også bidrage til at fremme sårheling, bevægelighed og udvide blodkarrene.

Det betragtes også som en naturlig og holistisk måde at afgifte kroppen på. Ud over sine udrensnings evner, kan dampbadet også give betydelig smertelindring til personer med gigt og andre muskel-og led problemer.

Spændte muskler kan forårsage mange smerter. Ved at tage et dampbad, løsner musklerne op, og smerter og spændinger reduceres.

Folk, der har problemer med at sove, kan drage fordel af et dampbad. De store stigninger og fald i kropstemperaturen, hjælper kroppen til at falde i en dyb søvn.

Mennesker, der lider af acne kan også se en markant forbedring i deres symptomer. Acne kan være forårsaget af genetik, stress og prædisponerende medicinske tilstande. Et dampbad kan bidrage væsentligt til at trække bakterier ud fra ansigtets porer og bidrage til at fremskynde helingsprocessen.

Fordelene ved tyrkiske bade/dampbade

  • Øger iltudvekslingskapaciteten i lungerne og bronkierne.

  • Tyrkiske bade menes af nogle at være mindre stressfulde for kroppen end traditionel finsk sauna.

  • For folk, der lider af stress og angst, afslapper tyrkiske bade nervesystemet. 

  • Det beroliger og blødgør huden, så det er meget fordelagtigt for folk med akne. Det udvider også porene og aktiverer transpiration(svedproduktion). Dette eliminerer toksiner og urenheder i huden og stimulerer blodcirkulationen.
  • Tyrkiske bade fugter den respiratoriske tragt, hvilket hjælper med at lindre symptomerne fra forkølelse, hoste, bronkitis og bihulebetændelse.

  • Det hjælper med at forsinke aldring af huden, da det gør det muligt for større iltning og revitalisering af vævene.

  • Det faciliterer sekretionen af vaginal udflåd, og hjælper med at rense kønsdelene. Ydermere, hjælper varme med at lindre smertefuld menstruation. 

Forbehold ved tyrkiske bade/dampbade

Under et tyrkisk bad, fordobles hjertefrekvensen, fordi man udsætter kroppen for så høje temperaturer. Derfor, anbefales det ikke til ældre, gravide kvinder eller for folk, der lider af hjerteproblemer, såsom højt blodtryk eller hjertesygdom.

Ydermere, bør dem, der lider af dermatitis eller problemer med karudvidelse, ikke benytte sig af tyrkiske bade. Folk, der lider af alvorlig bronkitis, epilepsi, anoreksi eller nyrekolik, bør også undgå tyrkiske bade.

Hvordan man forbereder sig til et tyrkisk bad/dampbad

Hvis man tager i tyrkisk bad efter at have praktiseret sport, bør man hvile mellem 15 og 30 minutter efter træning, så man gør det muligt for kropstemperaturen at falde. 

Før man går ind på badeværelset, er det bedst at skylle sig i noget tid med varmt vand. Det hjælper kroppen med at blive tilpasset den høje temperatur.

Det er ikke tilrådeligt at gøre det sulten, men heller ikke på fuld mave. Det vil være bedst at spise en time før, man benytter sig af tyrkisk bad.

Glem ikke at forblive hydreret, fordi din krop vil blive udsat for moderat dehydrering.

Hvad bør du gøre under det tyrkiske bad/dampbad?

Under sessionen, skal du ikke drikke væske, da det vil gøre udrensningssprocessen mindre effektiv.

Det er normalt, efter 8-12 minutter, at din krop har brug for at komme sig oven på varmenså det er bedre at forlade dampsaunaen en kort periode, før du går ind i det igen.

Folk, der har brugt dampbad før, kan blive der op til 15 minutter. Hvis det er din første gang, bør du ikke overskride 10 minutter.

Ting du skal have i tankerne, efter at have benyttet et tyrkisk bad/dampbad

Når du forlader dampsaunaen, er det tilrådeligt at slappe af en stund, så du nedkøler den respiratoriske tragt, men ikke for længe; undgå kulderystelser.

Dernæst, kan du med gavn bade med koldt vand. Fokuser vandet på midten af din krop. Når det tyrkiske bad/dampsaunaen er slut, bør du drikke en del vand, eller en elektrolyt-drik, så du kan genvinde de mineralsalte, der er blevet mistet gennem excessiv sved. Det er ikke tilrådeligt at have mere end to ugentlige tyrkiske bade.


 Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods