Taoistisk praksis: Sådan bruger du yoniæg


Mange kvinder kender (endnu) ikke til yoniægget og dets mange gode egenskaber. Og det er synd, for yoniægget har mange helende og styrkende kvaliteter, der gavner dig fysisk såvel som mentalt. På det fysiske plan løsner det op og øger følsomheden i din skede. Rent mentalt hjælper det dig med at komme i større kontakt med din egen feminine seksualitet.

Brugen af yoniæg går tusinde år tilbage og har sine rødder i Kina. I den taoistiske filosofi mente man, at forskellige sten har forskellige energier. Jade har en helende effekt på kvindens vagina og blev derfor brugt til at styrke musklerne i underlivet samt til at opnå en større kontakt til den indre, feminine visdom.

Desværre er mange usikre på, hvordan ægget egentlig skal anvendes og tror, at det er kompliceret og besværligt. Det er det overhovedet ikke, og der er ingen grund til, at du ikke skal tage springet og nyde godt af de mange fordele.

Yoniægget øger fleksibiliteten og følsomheden i din vagina, så du vil kunne mærke mere under samleje og få større chance for at opnå skedeorgasmer. Det er desuden særligt godt til at afhjælpe og forebygge spændinger og myoser i underlivet. Ægget masserer blidt dine muskler i vagina og løsner op, så du bliver mindre spændt.

Efter du har trænet med yoniægget i et stykke tid, vil du opleve, at din vagina føles afspændt og mere modtagelig under samleje, og at du på den måde, får et endnu rigere og mere nydelsesfuldt sexliv.

Køb det her

For at du får mest muligt ud af dit yoniæg, er her en trin-for-trin guide til dig, så du nemt kan komme i gang.

Trin 1 – Sterilisering og rengøring af yoniægget:

Kog yoniægget i 10 minutter, og lad det køle ned, så ægget er desinficeret og klar til brug. Du behøver kun at koge ægget igen, hvis du taber det på gulvet, i toilettet, eller hvis der er en anden, der rører ved det.

Trin 2 – Sæt snor i ægget:

Det kan være en god idé at sætte en snor i ægget, så du nemmere kan trække det ud efter brug. Du kan bruge et stykke tandtråd uden voks og smag som snor. Tandtråden skal have cirka samme længde som stykket fra din albue til dit håndled. Stik den ene ende af tandtråden ind i hullet i ægget, og træk den igennem, som når du tråder en nål. Bind knude på de to løse ender. Husk at du altid skal skifte tandtråden, efter du har brugt ægget. Når du er blevet tryg ved ægget, kan du sagtens bruge det uden tandtråd.

Trin 3 – Sådan indsætter du ægget:

Find et sted, hvor du kan slappe af og ikke bliver forstyrret, f.eks. dit soveværelse. Det første trin, hvor ægget skal sættes op, kaldes sipping. Læg dig på ryggen med bøjede ben. Påfør evt. lidt glidecreme på ægget, og tag fat om den bredeste del af ægget, og placér det ved dine indre kønslæber. Lad din frie hånd hvile på dit hjerte, og vær bevidst om din vejrtrækning.

Lav små langsomme cirkelbevægelser med ægget ved din vaginaåbning, imens du retter opmærksomheden mod det, du mærker og føler. Dan dig et billede af, hvordan du leder efter den perfekte vinkel til at lade ægget glide ind i dig. Når du har fundet vinklen, så hvil et øjeblik, og ret igen opmærksomheden mod dit hjerte og din vejrtrækning. Indånd langsomt, og begynd så at pulsere/knibe din vaginaåbning (sipper), som om du prøver at trække eller suge ægget ind.

Det kan være en fordel at lave små vippende bevægelser med bækkenet. Når du ånder ud, så forestil dig, hvordan din vagina åbner sig og danner en form for vakuum, som hjælper dig til at suge ægget ind. Din vagina vil nu vågne på en helt ny måde.

Bemærk: Når du udfører sipping, vil du måske føle, at du ”skubber” ægget ud. Ægget vil kun bevæge sig indad i den del af øvelsen, hvor du slapper af og ånder ud, så vær opmærksom på at holde ægget på plads. Når ægget er inde, så hvil dig, og ret igen opmærksomheden mod dit hjerte og din vejrtrækning.

Trin 4 – Sådan bruger du ægget:

Når ægget er oppe kan du vælge enten at bære rundt på det så længe du (og ægget) har lyst, eller du kan vælge at lave nogle af de følgende øvelser (trin 5-7). Hvis du vælger at bære ægget i løbet af dagen eller sove med det, så skal du huske at rengøre det (trin 8), når du tager ægget ud, eller når det selv falder ud.

Trin 5 – Øvelse: Toning og smidighed:

Læg dig på ryggen med bøjede ben, fødderne i hoftebredde og armene ned langs siden. Træk vejret ind, samtidig med at du løfter dit bækken fra gulvet så højt, du kan. Når du ånder ud, skal du langsomt rulle ned på ryggen – hvirvel for hvirvel – slappe af og ”åbne” din bækkenbund.

Tillad dig selv at sige lyde som “mmmmm”, “ooooooh” eller “ahhhhhh”, samtidig med, at du udånder. Lydende hjælper dig til at åbne op i halsen og får derved din vagina til at slappe af og åbne sig. Gentag øvelsen 3-9 gange.

Trin 6 – Øvelse: Kontinens og nydelse:

Del 1: Øvelsen er kendt som vinduesviskeren, fordi dine fødder bevæger sig på samme måde som en vinduesvisker. Læg dig på ryggen med strakte ben i hoftebredde og fleks fødderne så meget, du kan. Bevæg dine fleksede fødder ind mod hinanden, så dine storetæer kysser hinanden. Bevæg derefter fødderne væk fra hinanden så meget som muligt, imens du stadig flekser dem og holder benene strakte.

Det er vigtigt, at du gør bevægelsen med dine fødder meget langsomt. Ret opmærksomheden mod den forreste del af dit bækken såvel som ryggen, og bemærk hvilke dele du aktiverer ved de forskellige bevægelser. Øvelsen kan gentages lige så mange gange, som du ønsker det.

Del 2: Saml dine ben så tæt, at dine ankler rører hinanden. Fleks den ene fod samtidig med at du strækker vristen på den anden. For større sensitivitet, placér da dine fingerspidser på dit kønsben, og forestil dig, hvordan din vagina bevæger sig på samme måde indvendigt.

Imens du langsomt flekser den strakte fod og strækker den fleksede fod, så vær opmærksom på, hvordan den ene side af din vagina forlænges og den anden forkortes. Jo langsommere du gør bevægelserne, jo mere effektiv bliver øvelsen. Øvelsen kan gentages lige så mange gange, som du ønsker det.

Trin 7 – Øvelse: Vaginas tre muskelzoner:

Denne øvelse øger smidigheden i din vagina og er en smule mere avanceret. Der er tre zoner i din vagina, som du kan se på billedet. Disse tre zoner er i tæt forbindelse med forskellige muskelgrupper i bækkenet, og ved hjælp af øvelsen vil du blive i stand til at isolere hver en zone separat.

Vaginas tre muskelzonerStart med at sætte dig op, og prøv at klemme med den zone, der er tættest på din vaginale åbning. Klem, når du ånder ind og slap fuldstændig af, når du ånder ud. Gør det samme med den zone, der er tættest på din livmoderhals. Igen, klem på indåndingen og slap af på udåndingen.

Til sidst forestiller du dig, at du “hugger ægget over på midten” ved at klemme om den midterste del af ægget. Her aktiverer du den midterste og tredje zone. Indånd og klem, udånd og slap af.

Fortsæt med at lave øvelserne med de tre zoner i vagina ved at bruge vejrtrækningen. Du kan også øve dig ved at føre din langefinger op i din vagina. Hver led på fingeren vil svare til vaginas tre zoner. Gentag øvelsen 3-9 gange.

Trin 8 – Efter du har brugt ægget:

Dit æg falder selv ud, når din krop er klar til det, men hvis du føler dig træt eller får små kramper, kan du også selv fjerne det ved at trække det ud via tandtråden. Fjern efterfølgende tandtråden. Hvis du ikke har tandtråd i ægget, så kan du tage det ud ved at sætte dig ned i squat og skubbe det forsigtigt ud med din vagina.

Når ægget er ude, skylles det i varmt vand og lufttørres. Du skal ikke bruge sæbe. Du kan evt. lægge ægget i en skål med kogende vand med et par dråber tea tree- eller grapefrugtekstrakt og bagefter skylle det. Du kan en gang imellem give dit æg et saltbad for at gøre det blankt og give det ny energi.

I Saida Désilets bog Emergence of the Sensual Woman kan du finde meget mere information om jadeægget og få endnu flere gode øvelser.

 Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods