En bid af moder natur: opskrift på Brændenældesuppe


Tiden lige nu er optimal til at indsamle brændenælder - både til denne lækre og potente suppe, samt til at tørre og drikke som afkog/the med citron.

Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De er gavnlige, idet de renser nyrerne. Brændenælde virker som en indre dybderens på dine organer og din hud. Det er en af de bedste urter mod hudproblemer og appelsinhud af denne årsag.
Urten er rig på basedannende mineraler og tilføjer din hud næring.
Brændenælde virker mildt blodsukkerregulerende og hjælper derfor indirekte mod tilstoppede porer, bumser, acne og fedtet hud, såvel som de  forebygger for tidlig aldring af huden.

Brændenælde vokser blandt andet i grøftekanter, men pluk ikke meget trafikerede steder. Og husk handsker!

Tilberedningsid: 25 minutter

Brændenældesuppe(evt med bacon) til 4 personer

(evt 200 g bacon)
300 g topskud af brændenælde
2 løg, grofthakkede, 2 hakkede fed hvidløg
200 g kartofler i små tern
1,2 dl kogende hønse- eller grøntsagsbouillon
salt, peber og olivenolie
10 blade ramsløg eller purløg

Brød til servering

Sådan laver du brændenældesuppen

  1. Hvis du ønsker at bruge bacon, skærer du denne i tern og lægger dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem cirka 10-15 minutter ved 200 grader, og hold øje med dem. Dryp dem af på køkkenrulle herefter.
  2. Kom løg, hvidløg og kartoffeltern i en gryde og svits dem bløde i olivenolie, uden de tager farve.
  3. Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
  4. Blend suppen grundigt igennem.
  5. Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg eller purløg. Spis brød til.

God appetit!



Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods