Lavt stofskifte og vægttab


Jeg har stadig ‘mave’ og er stadig på vej, men det er fantastisk at opleve at min talje og min rette form kommer tilbage…

Sidste år måtte jeg lukke mit firma ned og sygemelde mig, da jeg var helt nede og skrabe bunden med depression, håbløshed, fravær af udsyn ind i fremtiden, kropslige smerter, energiforladthed, søvnbesvær, stivhed i led og muskler, fragil tør hud, der syntes at ældes for hurtigt. Og min vægt tog en himmelflugt, uanset hvad jeg gjorde eller ikke gjorde. Jeg havde en udpræget selvlede, en sort skamfuldhed, troede lidt at ‘løbet var kørt’ for mig med mulighederne i det her liv, at min organisme og mit sind simpelthen bare var blevet defekt af livets strabadser… Jeg isolerede mig en del socialt.

Jeg har længe været meget skeptisk overfor læger, og har nødigt gået til lægen. Af nød, næsten tvang, fik jeg dog slæbt mig til lægen, i den overbevisning, at jeg vel måtte søge hjælp til mit ødelagte, PTSD vansirede sind.

Det var derfor til stor forbavselse, at min (nye) læge, var så klarsynet at ordinere blodprøver, idet hun mistænkte hypothyreose/lavt stofskifte sygdom, og det viste sig, at dette rent faktisk var det jeg led af. Og at det kan reguleres med stofskiftehormoner, livsstil og kost. Det var en enorm lettelse, at indse, at det der foregik indeni mig, var noget fysiologisk, min skjoldbruskkirtel, der var stået af - og dette kan ifølge forskning meget vel skyldes traumer, specielt hos kvinder. I mere spirituel forstand sidder skjoldbruskkirtlen i halschakraet, og ubalancer her, kan således forbindes til undertrykkelse af at tale frit, formidle, skabe. Her var jeg også markant blokeret.

Pludselig havde jeg noget helt konkret at kunne forholde mig til, og gik igang med at studere alskens viden om min sygdom, lærte at skjoldbruskkirtlen har forbindelse til et utal af funktioner i kroppen, og til følecentre i hjernen, hvilket faktisk er årsagen til at en del stofskiftepatienter fejldiagnostiseres ind i psykiatrien.

Det har ikke og er ikke en dans på roser, jeg er blevet og bliver fortsat reguleret i min medicin, da mine tal kører op og ned, og jeg kan ikke siges at være stabil, sommetider er jeg helt flad og ramt af symptomer, andre tider i flow. Men sådan er det jo også bare at være menneske.

I december/januar var min vægt røget så højt op, at mit BMI var nær 30. Jeg var dybt forfærdet, og også rigtig ked af det - jeg kan ikke trives med eller identificere mig med, at være overvægtig. I særdeleshed sad min overvægt på maven, så jeg lignede en evig gravid, og det gjorde mig så utilpas. Jeg havde selvfølgelig også overvægt fordelt på øvrig fysik, dobbelthage, større arme, ben, bryster, røv osv. Min mave har dog altid været min største kval, og fedt placeret her, er også det mest usunde og risikobetonede.

Fra februar har jeg gjort en stor indsats for at tabe mig. Jeg har stortset fjernet gluten og sukker fra min diæt, og er meget opmærksom på hvad og hvor meget jeg spiser. Uden at være fanatisk. Jeg har talt kalorier og været opmærksom på at få rigeligt med protein og grønt. Jeg går, cykler, dyrker lidt yoga, helårsbader i havet, bruger sauna og infrarødt saunatæppe, og går op i at nære og ære mig selv, leve fredeligt og med så lidt stress som muligt.

Og heldigvis har mit stofskifte været samarbejdsvilligt, således at jeg på knap 4 måneder nu har tabt 8,4 kilo. Det gør mig virkelig glad og lettet. Det er nemmere at føle mig dejlig, attraktiv og indbydende, føle mig kraftfuld og kompetent, når min fysik og mit sind er iorden. Samspillet med det maskuline og det maskuline begær har altid været enormt vigtigt for mig, det kan jeg hverken fjerne eller underkende, og det spiller altså bare mest harmonisk, når jeg er i trivsel og har en indre oplevelse af at være fri og uimodståelig, som livet i sin essens er det ❤️

Der er håb 🍀

Se mine fotos af min aktuelle fysiske form, og af nogle fra lige før jeg gik i gang med vægttabet ovre på Instagram:

https://instagram.com/p/Csxz--MsUSJ/

#vægttab #vægttabsrejse #hypothyreose #lavtstofskifte #stofskiftesygdom #overvægt #bmi #thyroid #bodypositive #selvkærlighed #egenomsorg #selflove #eltroxin #kvindeliv #kvindesind


Indsend en kommentar


Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjortNet Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods