Holistisk wellness: Top 5 til at mindske stress og angst


DE-STRESS
- underbyg indre fred midt i kaos

Vi er i global undtagelsestilstand, og det er næsten kommet over os som lyn fra en klar himmel. Nærmest påtvunget handlingslammede sidder mange af os ængstelige og forvirrede tilbage, og kan ikke overskue konsekvenserne af den nuværende situation.

Mange fyldes med angst- og frygtsomme tanker, med bekymring for udviklingen, om vi selv eller vore kære bliver ramt, over hvor længe vores land og verden vil være påvirket af denne pandemi, om økonomien kan strække osv. Mange føler sig allerede stressede og overbebyrdede over at skulle arbejde hjemmefra, og på samme tid agere lærer for børnene/sørge for de får undervisning og får lavet skolearbejde, børnene skal omsorges og aktiveres, og vi skal også sørge for husholdningen. Denne overbebyrdelse mentalt og fysisk, disse følelser sætter vores krops system i alarmberedskab helt ned på et biokemisk plan. Adrenalin udløses og gør os klar til kamp eller flugt, hvilket er en smart biokemisk reaktion, der kan sikre at vi reagerer på den bedste og mest forsvarlige måde, HVIS vi er i fare og KAN handle. Men det kan vi ikke. Derimod bliver vi bedt om at gå i ‘frys’. Altså gå i stå, holde os hjemme så vidt muligt. Gå i isolation og afsondre os. Undlade at handle.

Det har også en biokemisk konsekvens. Adrenalinen anvendes ikke til fysisk aktivitet og forbruges altså ikke, hvilket ellers ville medføre at den siden udskilles på en biokemisk hensigtsmæssig måde.
Således akkumulerer vi stress. Når vi vedvarende har adrenalin i blodet skifter kemien og således udskiller vi nu også kortisol i blodet. Når kortisol er i blodet ses konsekvenser, som mindre produktion af hvide blodlegemer (kroppens forsvarsværk mod ubudne gæster/virus), nedsat immunforsvar, dårligere sårheling og øget tendens til infektioner, depression, dårlig hukommelse, manglende overblik, søvnbesvær, tendens til bekymring, irritabilitet mv.

De urolige tanker og frustrerede følelser, der plager mange lige nu, risikerer altså at medvirke til og at øge risikoen for, at vi bliver sårbare over for den frygtede virus og andre uheldige tilstande.

Og hvad kan vi så gøre for at skabe sindsro indeni os selv?

Selvpleje og selvkærlighed er nødvendigt for at skabe og fastholde sundhed og velvære. Det er grundlaget for blomstrende levende krop, sind og ånd.

Der findes en enkel naturlig velværepraksis, der kan styrke vores egenpleje gennem at støtte vores helbred og reducere stress.

Naturen giver så meget af det, vi har brug for for at optimere vores helbred og krop. Planter og urter som giver os næring, vand renser os og sollys giver os energi.

Gennem skabelse af sunde vaner med motion, kropsarbejde, ernæring og selvpleje kan vi støtte vores krops medfødte naturlige evne til at skabe balance.

Det er ikke kun i krisetider, som under denne pandemi, at vi er udfordrede og overvældede af stress. For generelt at trives i den moderne verdens høje stressniveau og hurtige tempo - og i denne passiverede isolationstilstand som vi aktuelt er blevet tvunget ind i, må vi understøtte holistisk velvære i vores krop og sind.

Når vi tager os tid til selvpleje, reducerer det vores stressniveauer, hvilket derefter skaber en kaskade af positive forandringer i vores krop, sind og sundhed.

Håndtering af stress forbedrer vores velbefindende på et utal af måder.

Betydningen af ​​selvpleje som den primære handling inden for holistisk sundhed, kan IKKE undervurderes.

Mine egne oplevelser har imponeret mig og understreget vigtigheden af ​​at give os tid til at hvile fuldstændigt og med jævne mellemrum.

Der er tidspunkter i mit liv, hvor jeg ikke tog vare på mig selv, men istedet undlod at hvile regelmæssigt, nedprioriterede de aktiviteter der ellers bringer mig sindsro og velvære, gjorde hånt om behovet for selvpleje og således stressede mig selv til sygdom.

Jeg har erfaret, at det ikke kun tager én dag at indhente længerevarende søvnunderskud, som typisk er en tro følgesvend ved langtidsstress. Det tager lang tid at restituere kroppen efter en periode med stress, angst, depession og deres fysiske følgesygdomme.

Det kan blive en usund vane at overbebyrde os selv og derefter tilføje livets uventede situationer, som graviditeter, kvæstelser, sygdomme - og det kan føre til udbrændthed.

Udbrændthed er ikke kun at være mentalt overvældet af udmattelse og stress, det kan være et tegn på kronisk betændelse, binyre træthed, hormonel ubalance, fordøjelsesproblemer, søvnløshed og mere.

Det er vigtigt at pleje og forkæle os med en omhyggelig velværepraksis, der understøtter vores vitalitet og nærer vores helbred.

Brug selvpleje til stresslindring

Stress er den første årsag til sygdom, der fører til kroniske tilstande, mental stagnation og får os til at stoppe med at leve fuldt ud. Stress kan slukke optimismen og livsglæden, og medføre at vo lever baseret på overlevelse, fremfor at blomstre.

Når jeg har oplevet angst, traumer og depression i mit liv, manifesteres det i fysiske smerter, øget modtagelighed for at blive syg/hæmmet immunforsvar og en mangel på lyst til at gøre ting, der normalt giver mig glæde og indhold.

Hjernen kender ikke forskellen mellem voldsom stress og lidt stress. Uanset om det er nyhedernes bekymrende meldinger under denne isolations-pandemi, om det er bekymringer for en elsket eller om det er ophidselse over at sidde fast i tæt trafik trafik, bygges virkningerne af stress op i vores krop.

Vi er nødt til at narre vores hjerner ud af den afmattende og sygdomsfremkaldende stress-tilstand for at genopdage de naturlige kilder til indre fred, ro, balance, fokus og energi inden i.

Når vi kontinuert fokuserer på at praktisere små handlingstrin til at passe os selv og kultivere sindsro i vores indre, helbredelse og motivation, kan vi slukke for strømmen af ​​stress, der tilsidesætter vores fulde vitalitet.

Ved at pleje os selv kan vi derefter dyrke energien til at finde løsninger, gøre en forskel og se nye perspektiver, der hjælper os med at nå vores største potentiale og skabe positiv forandring for os selv og andre.

Disse nedenstående forslag til en naturlig velvære-livsstilspraksis for at finde og bevare ro, samt restituere og tage vare på nervesystemet er videnskabeligt beviste.

Hvordan man forbliver sund naturligt:


Der er enkle selvplejevaner, der understøtter det naturlige sunde helbred i vores kroppe og hjerner.

#1: Lys: Lys dit humør op

Få 10 - 15 minutters sollys hver dag i morgentimerne.

Kom udendørs i naturen flere gange om ugen.

Brug blå lysfiltre på din telefon og computere.

Sluk skærmene 2 timer før sengetid.

Prøv en lysterapilampe.

#2: Vand: Bliv forfrisket

Drik filtreret vand eller frisk kildevand.

Forbliv hydreret.

Medbring altid dit eget vand når du er ude i en beholder af et naturmateriale(IKKE plast).

Fald til ro i et varmt karbad eller med et fodbad.

Tag et varmt brusebad.

Afslut et brusebad med koldt vand.

#3: Mad: Nær dig selv

Spis flere grøntsager.

Tag en daglig multi-vitamin.

Prøv et fiskeolietilskud med vitamin D

Drik en grøn drink hver dag.

Tilbered hjemmelavet mad med naturlige ingredienser.

Medbring sunde snacks, når du går ud.

Lær om urter. Drik urtete.

Spis økologisk, græsfodret, vildt, sæsonbestemt og lokalt.

Indtag de sunde essentielle fedtsyrer.

Plej din tarmflora med fermeterede produkter.

Prøv evt CBD.

#4: Bevægelse: Træn din krop

Stræk og styrk dig selv dagligt, eventuelt med yoga.

Praktiser bevidst vejrtrækning.

Dans til optimistisk musik.

Lav let styrketræning.

Gå ture.

Brug tørbørster, ansigtsruller eller eller gua sha til at lindre muskelspænding og skabe flow i lymfesystemet.

#5: Hvil: Gear ned

Gør noget, der beroliger for dig.

Planlæg tid til hvile.

Log ud af sociale medier.

Sluk for wifi.

Mediter.

Gå tidligere i seng.

Lad din hud hvile fra at have makeup.

Sorter ud i dine ting.

Omfavn et liv med tid til livet, en langsom levevis.

Der er mange flere måder, du kan øge din egenpleje med naturlig velvære, men dette er en fantastisk måde at fokusere på enkle måder at fjerne stress på.

Disse top 5 nøgler til naturlig selvpleje er: lys, vand, føde, bevægelse og hvile.

Hvis du oplever, at du føler dig ængstelig, overvældet eller stresset, bør du bevidst gå igang med at praktisere aktiviteter relateret til denne liste. Således vil du dæmpe stressen og opleve at din sindsro og balance vil blive genetableret i løbet af kort tid.

Glem ALDRIG selvkærligheden og selvplejen, den er livsvigtig. Især i denne tid vi lever i.

Få en gratis guidet selvhealingsaktivering, som kan støtte dig til at eliminere stress helt naturligt her.

Rigtig god fornøjelse med din naturlige selvpleje praksis!
SAMMENSTÅRVISTÆRKEST er rabatkoden til (covid)19% rabat på alle ordrer 🙏🌍💖 www.womanifesto.shopNet Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods