9 måder at lære børn om Mindfulness


Vi hører ofte om, hvordan mindfulness er godt for os voksne. Men har du nogensinde overvejet at mindfulness er lige så godt for børn? Undervisning i mindfulness til børn er en ny og voksende interesse, der er et tiltagende antal skoler, der nu træner mindfulness i praksis. Videnskabsbaseret forskning har vist, at børn, der træner Mindfulness er opmærksomme, har mange fordele, først og fremmest blandt dem følelsesmæssig kontrol, kognitiv fokus og medfølelse.

Træning i Mindfulness

Hvordan børn nyder godt af Mindfulness

Forbedret opmærksomhed og hukommelse behandling
Fokus på nutiden, der fører til selvbevidsthed
Emotionel regulering og kontrol af impulsiv reaktion, især af negative følelser som frygt eller vrede
Udvikle venlighed for andre; dyrke positiv adfærd som empati og medfølelse

Mindfulness fremmer mentalt velvære hos børn ved at reducere stress og angst, og regulere aggression og rastløshed. Børn der dyrker Mindfulness klarer sig bedre i skolen, når de lærer at fokusere, og undersøgelser har vist, at skoler, der praktiserer mindfulness, har færre tilfælde af mobning og konflikter.

Hav dog ikke urimelige forventninger til dine børn, efter de har trænet i mindfulness. Det vil ikke fjerne følelsesmæssige udbrud, men udbrud vil ikke være så agiterede eller langvarige. Det garanterer ikke, at dine børn pludselig lander i en evig sindsro, men det kan gøre dem mere begejstrede for at gå i skole. Husk på, at de stadig er børn i hjertet.


Herunder en række forslag, der vil støtte børnene
i at udvikle deres evner til at bevidstgøre og genkende deres følelser, så de er bedre rustet til at håndtere dem. Så hvordan lærer vi som forældre mindfulness?

Tips til undervisning Mindfulness for børn

Start med dig selv:

For at være en effektiv lærer i mindfulness, bør du selv praktisere det. Hvis du er ny udi meditation, begynd da med 10 minutter om dagen. Vælg et roligt sted og et tidspunkt, du kan være alene. Forhold dig stille og tavs. Vær opmærksom på dit åndedræt, følelser og omgivelser.

Gør det nemt at forstå for børn:

Guide børnene til at opleve bevidsthed omkring deres miljø og deres følelser i øjeblikket. Gør opmærksom på de ting, de ser og hører, og deres fornemmelser i øjeblikket.

 Øv deres vejrtrækning:

Lad dem trække vejret dybt ind og ud med jævne mellemrum, mens de forholder sig stille og tavse. Tillad dem at fokusere på deres vejrtrækning. Gør fokusering lettere ved at give dem en vejrtrækningskammerat. Det kan være en lille pude at lægge på brystet, så de kan se objektet stiger og falder med vejrtrækning.

Tag ture:
Gå tur
i nabolaget eller i parken. Påpege de ting, I ser undervejs og de lyde I hører. Forsøg at gå uden at tale, mens I tager turen. Bed børnene koncentrere sig om omgivelserne og deres syn, hørelse, føle- og lugtesans.

Lær dem at lytte:

Brug lyde, som en lille klokke, regndråber der falder eller bølgerne der forsigtigt skvulper mod kysten. Bed børnene om at koncentrere sig om lyden, indtil de ikke længere kan høre den.

Opmuntre til kreativitet, kunst og kunsthåndværk:

Introducer dem til at farvelægge i bøger, male, modellere, slå søm i et bræt, skabe ting ud af pinde, stof, papir eller andet materiale. Bed dem om at fokusere på materialerne, på hvordan stoffet eller garnet føles i deres hænder, hvordan duften af ​​maling er osv.

Lad dem tænke på ting, de er taknemmelige for hver dag:

Bed dem om at tænke på ting, de er taknemmelige for – en dejlig klassekammerat, et kæledyr osv. Et taknemmelig hjerte har positive tanker. Det udvikler optimisme og et ønske om at hjælpe andre. En taknemmelig holdning gør også børn mere medfølende over for andre.

Når dine børn føler sig vrede eller frygtsomme, skal du tale med dem om det:

Lad dem vide, at det er normale følelser; lær dem derefter at kontrollere deres reaktioner. Led dem til at løsrive deres sind fra deres følelser, for at genkende hvorfor de er vrede og se situationen fra et andet synspunkt.

Lyt til guidede meditationer/drømmerejser:

Du kan selv fortælle historier, hvor børnene ligger stille og lytter, eventuelt under et tæppe. Kniber det med fantasien til at fortælle sådanne historier, findes der mange muligheder for at erhverve sig guidede meditationer til børn. Jeg selv er begyndt at udgive digitale meditationer til både børn og voksne, du kan tjekke dem ud her, og der vil løbende komme nye.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0,00 kr
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods